Del xandall a la cobra

María Laura Corradini ha sortit airosa de gairebé totes les proves. Fins i tot ha aconseguit riure-se’n de si mateixa. Primer, de les seves declaracions en roba esportiva quan Bisbal la va deixar, i ara, del debat nacional sobre el lleig que el seu ex li va fer al concert d’‘OT, el reencuentro’. Una noia llesta.

Del xandall a la cobra_MEDIA_1

Del xandall a la cobra_MEDIA_1 / TÀSSIES

4
Es llegeix en minuts
MARTA ALTARRIBA

Si fa 15 anys, quan va aterrar a l'Acadèmia d''Operación Triunfo' quan encara era una nena que carregava una motxilla d'il·lusions, li haguessin dit que avui tot Espanya parlaria d'ella i de si hi va haver cobra o no a l'escenari del Palau Sant Jordi i que el seu retrobament amb un ex obriria un informatiu, segur que s'hauria posat a riure. Però és així. Una dècada i mitja després de la seva primera actuació a nivell espanyol, Chenoa ha aconseguit posicionar-se fins i tot davant de la investidura del president d'un país pel que fa a interès mediàtic.

I és que tots som Chenoa. Els que vam plorar amb ella quan, l'abril del 2005, sortia en xandall i els ulls entelats de llàgrimes per confessar a la premsa que Bisbal l'havia deixat. I que ella no entenia res. Perquè la notícia la donava l'almerienc des de l'altre costat de l'oceà i ella se n'assabentava a l'engegar el televisor. I vam tornar a ser Chenoa quan la vam veure abraçar-lo al documental 'OT, el reencuentro' fa unes setmanes. Però sobretot vam plorar quan ell la va ignorar. Quan la va evitar. Quan va tenir l'oportunitat de donar-li les explicacions que ella feia tant de temps que esperava i no ho va fer.

Però Chenoa és molta Chenoa. I en aquests anys, plens de moments dolços i amargs, ha sabut sobreposar-se a tot i sortir airosa de totes les situacions. Ha aconseguit fins i tot el més difícil: riure-se'n d'una mateixa. Ha rendibilitzat el moment xandall, ha tret una línia comercial i ara té a la venda samarretes amb aquest eslògan: 'Jo, en xandall no surto més'. ¡I no cal dir que se n'ha rigut i  molt del que a les xarxes socials triomfava com #lanochedelacobra! Gairebé una setmana parlant del tema… Cansada que li preguntessin per si Bisbal li havia girat la cara sobre l'escenari, fins i tot ella va fer broma  sobre l'assumpte a les xarxes socials per tancar el tema.

TAULES I CARÀCTER

Chenoa (o María Laura Corradini) porta la música a les venes. Els seus pares són artistes que es dediquen a amenitzar vetllades als hotels de Mallorca, on aquesta argentina es va criar des dels 8 anys. La seva àvia també cantava. I ella es va començar a dedicar a la música amb només 16 anys. Va estudiar Educació Infantil, però viure de la música seguia sent el seu somni. Quan va entrar al concurs, es notava que tenia taules, caràcter i determinació. De l'Acadèmia en sortiria de la mà de David Bisbal, amb qui va viure l'amor d'amagat, com deia Escondidos, el gran hit de la primera edició del concurs i que va tornar a ser el tema estrella al Palau Sant Jordi, on el seu duo davant la mirada de milers de persones va ser el colofó del concert.

Però l'any 2001 també va sortir amb l'oferta sota el braç per gravar el seu primer disc, que va sortir al mercat uns mesos després. L'amor amb Bisbal es va acabar amb la mateixa intensitat que havia començat, però la seva carrera tot just havia arrencat. Ja en solitari, Chenoa ha gravat set discos. Amb l'últim, 'Soy humana', està actualment de gira pel país i esgota les entrades de cada escenari que trepitja. I és que Chenoa és, sens dubte, una de les concursants més estimades de les estrelles que es van forjar en el concurs.

Diuen que quan algú t'ha fet mal desitges que les coses no li surtin bé. Però ella no sembla que sigui d'aquestes. Bisbal ha convertit en or tot el que toca. I malgrat que ella sembla que encara esperi una disculpa per fugir de la seva vida d'una manera tan covarda, només s'ha de veure com li brillen els ulls per saber que encara l'estima. Tant, que ni li va poder aguantar la mirada sobre l'escenari.

Si en l'àmbit professional tot li va de meravella, la mallorquina no sembla haver tingut tanta sort en l'amor. Un any després de trencar amb David, el setembre del 2005, es va refugiar als braços de l'actor Álex González, però la seva relació no va durar gaire. Després de trencar amb ell se'n va anar a viure una temporada a Miami i allà la vam veure amb un desconegut de que mai vam arribar a saber gaires coses i amb qui va viure un discret amor de més de dos anys.

Notícies relacionades

Fins que la seva vida es va creuar amb la de David de María el 2010. La parella d'artistes va confirmar la seva relació durant el concert per Haití que va celebrar Cadena 100 a Madrid. Però una altra vegada seria un amor que caducaria al cap de pocs mesos. El següent home a entrar al seu cor va ser l'empresari Alain Cornejo. Estarien junts un any i mig i, poc després de trencar, el setembre del 2011, Chenoa s'enamoraria de Curi Gallardo, director de comunicació. La seva relació va ser intermitent i es va acabar definitivament el maig del 2013.

El seu últim nòvio ha sigut Javier Arpa, el guitarrista que treballa amb ella i amb qui va estar un any, fins a l'estiu del 2015. Amb ell sí que ha aconseguit forjar una bona amistat després de la seva ruptura. Aquesta romàntica empedreïda ha sigut poc afortunada en l'amor…