09 d’abr 2020

Anar al contingut

Mel i oli, alternativa natural per untar al pa

Dues firmes de la Noguera fusionen els seus premiats productes en una crema com a opció de berenar o esmorzar

Carme Escales

Mel i oli, alternativa natural per untar al pa

Aprofitar les èpoques de menys producció de torró –del gener al setembre– per idear propostes agroalimentàries ha donat fruits en l’empresa Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer. Juntament amb OliCastelló, productors d’oli de Castelló de Farfanya amb qui ja col·laboraven comercialment, han ideat una crema untable. «És la nostra alternativa al berenar tradicional a base de pa amb mantega i sucre, amb dolç natural, evitant processats i substituint el greix de la mantega per l’oli d’oliva», explica el gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany. Les dues firmes han aconseguit fusionar amb una textura i proporcions idònies els productes que millor coneixen i tracten, i la seva qualitat ha sigut premiada en diferents certàmens: oli d’oliva i mel monofloral (de farigola, taronger i romaní). Així de simple: OliMel.

També amb gingebre o cacau

Al preu de 5€ al públic en envàs de 250 g ja es pot trobar en diversos punts de venda i pròximament el nou producte serà presentat a tres fires internacionals, entre les quals hi ha l’Alimentària 2020, que se celebrarà el pròxim mes d’abril. «Confiem molt en l’exportació», afirma Ferran Alemany. A més de la versió més simple d’oli i mel, preparen també una modalitat de la crema amb gingebre i una altra amb cacau. Les dues firmes de la Noguera són empreses familiars amb ànim de continuar innovant amb els seus productes com a matèria base. Torrons i Mel Alemany té 27 persones en plantilla i l’any passat va facturar 5.754.279,52 € euros. A OliCastelló varien de dos a cinc persones depenent de l’època de l’any i la seva facturació ronda el milió d’euros. 

Temes: +Innovació