Mel i oli, alternativa natural per untar al pa
Dues firmes de la Noguera fusionen els seus premiats productes en una crema com a opció de berenar o esmorzar
zentauroepp51930672 olimel200127175603
Aprofitar les èpoques de menys producció de torró –del gener al setembre– per idear propostes agroalimentàries ha donat fruits en l’empresa Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer. Juntament amb OliCastelló, productors d’oli de Castelló de Farfanya amb qui ja col·laboraven comercialment, han ideat una crema untable. «És la nostra alternativa al berenar tradicional a base de pa amb mantega i sucre, amb dolç natural, evitant processats i substituint el greix de la mantega per l’oli d’oliva», explica el gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany. Les dues firmes han aconseguit fusionar amb una textura i proporcions idònies els productes que millor coneixen i tracten, i la seva qualitat ha sigut premiada en diferents certàmens: oli d’oliva i mel monofloral (de farigola, taronger i romaní). Així de simple: OliMel.
També amb gingebre o cacau
Al preu de 5€ al públic en envàs de 250 g ja es pot trobar en diversos punts de venda i pròximament el nou producte serà presentat a tres fires internacionals, entre les quals hi ha l’Alimentària 2020, que se celebrarà el pròxim mes d’abril. «Confiem molt en l’exportació», afirma Ferran Alemany. A més de la versió més simple d’oli i mel, preparen també una modalitat de la crema amb gingebre i una altra amb cacau. Les dues firmes de la Noguera són empreses familiars amb ànim de continuar innovant amb els seus productes com a matèria base. Torrons i Mel Alemany té 27 persones en plantilla i l’any passat va facturar 5.754.279,52 € euros. A OliCastelló varien de dos a cinc persones depenent de l’època de l’any i la seva facturació ronda el milió d’euros.
- Complexitat a les aules L’escola catalana té només un educador o integrador social per cada 1.000 alumnes vulnerables
- La cuina d’una obra mestra Rosalía, una cap que sap escoltar
- Més de 300 subinspectors dels Mossos no treballaran demà
- Segona vida (23) / JORDI VILA-PUIG Jordi Vila-Puig, exjugador del Barça d’hoquei patins: "La meva vida és una aventura en el món de l’esport"
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- Aquesta és la ciutat on és estiu tot l’any: té més de 300 dies de sol, una temperatura mitjana de 22 graus i un centre històric de postal
- Estudi de Stanford Vacunar-se contra l’herpes podria reduir el risc de demència i fins i tot frenar l’avanç de la malaltia
- Operada del peroné Aitana Bonmatí estarà cinc mesos de baixa i es perdrà el que queda de temporada
- Prensa Ibèrica llança Cauro, la seva nova agència que uneix creativitat i tecnologia
- Indústria agroalimentària La Generalitat avança una auditoria sanitària i més protocols a les granges catalanes per blindar-les contra la pesta porcina
