AJUNTAMENT DE GAVÀ

Un compromís amb pla estratègic

La ciutat del Baix Llobregat és la primera d'Espanya a adherir-se als compromisos de Water Wise Cities

zentauroepp50233268 innovacion191017173142

zentauroepp50233268 innovacion191017173142 / Manuel Jurado

1
Es llegeix en minuts
M. B.

L’alcaldessa deGavà ho té clar. Perquè les ciutats puguin ser més competitives i atractives han de situar les estratègies d’economia circularen elcentre de la seva acció. IRaquel Sánchezha predicat amb l’exemple: Gavà ha integrat l’agenda per la sostenibilitaten el pla estratègic de la ciutat. Una sostenibilitat entesa no només des del punt de vistamediambiental i econòmic, sinó tambésocial, per poder lluitar d’una manera més eficient contra les desigualtats.

Fa anys que el municipi del Baix Llobregat impulsa mesures que promouen la transició cap al model d’economia circular. Així, per exemple, el2016 es va incorporar a laXarxa de Ciutats pel Clima; un any més tard va ser una de les ciutats impulsores de laDeclaració de Sevilla: Ciutats per una economia circular; i ja aquest any s’ha convertit en la primera ciutat espanyola, i la 30a del món, a adherir-se alsprincipis Water Wise Cities, promoguts per la International Water Association, que persegueixen l’ús racional dels recursos hídrics.

Projecte estrella

Notícies relacionades

I, precisament, d’aigua va el projecte estrella del municipi,Gavà Circular. La iniciativa, que es va posar en marxa el 2016 en col·laboració amb Aigües de Barcelona i el Centre Tecnològic de l’Aigua (Cetaqua), busca potenciar l’ús d’aigües regeneradesal municipi per a aquells processos que no requereixin aigua potable, així com optimitzar elconsum d’energiaireaprofitar els residusgenerats per les empreses del municipi. El projecte va quedarfinalista dels premisde l’últim congrés nacional d’Innovació i Serveis Públics, en la categoria de millor projecte de responsabilitat social corporativa i alineació amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), de l’Agenda 2030, pel seu compromís amb l’economia circular.

A més, junt amb els ajuntaments de Viladecans, el Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat, Gavà participa en el projecte Ecoindústria, que promou sinergies entre les empreses per fer unús més eficient dels recursos i reduir els costos dels processos de producció.

Temes:

+Innovació