EN TEMPS DE CONFINAMENT

Consells per combatre l'estrès

El doctor Óscar Junco recomana fer activitats que ens relaxin, així com practicar esport i seguir una dieta sana

osacr junco / periodico

1
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

El doctor Óscar Junco ens ofereix una sèrie de recomanacions per combatre l’estrès en aquests  temps de confinament. Segons l’especialista en medicina estètica i cirurgia plàstica, per solucionar el problema el primer que hem de fer és identificar com es manifesta aquest trastorn al nostre cos. «Podem observar els comportaments que ens provoca aquest estrès, des del punt de vista psicològic, com, per exemple, la falta de son, d’energia, de concentració; canvis d’humor; ganes de plorar; mals de cap..., així com veure-ho reflectit al nostre exterior, en el cas de la pell», afirma.

El facultatiu assegura que l’estrès també ens afecta els cabells, que «són una prolongació de la nostra pell, i ho fan en forma d’alopècia. A tot això s’hi suma que també pot col·laborar en l’aparició de varius a les cames, ulleres i bosses als ulls», admet.

Així mateix, el doctor Junco, que lidera un equip de cirurgia plàstica i estètica a la clínica CIM, assenyala que «davant un quadro d’estrès, és molt important realitzar activitats que ens relaxin, així com intentar buscar espais per estar amb nosaltres mateixos i trobar pau interior, però alhora és important cuidar-se externament des del punt de vista estètic, ja que les conseqüències físiques podrien donar lloc a una pèrdua de l’autoestima, fonamental per combatre aquest trastorn».

Peix blau, llegums, xocolata negra, fruits secs i cítrics...

«Hi ha una sèrie d’aliments que ajuden a reduir els nivells d’estrès, com la xocolata negra –pel seu alt contingut en triptòfan, precursor de les endorfines–, la fruita seca –com les nous i les ametlles–, aliments rics en omega 3 –peixos blaus, alvocat i oli d’oliva–, els llegums i les infusions», subratlla, i afegeix: «És important prendre molta fruita, sobretot rica en vitamina C –com els cítrics, les maduixes, el kiwi–. Els seus àcids actuen com a efecte píling i ajuden a hidratar, il·luminar la cara i combatre les arrugues».

Notícies relacionades

Finalment, practicar esport també resulta essencial perquè «l’exercici físic allibera hormones que ens generen sensacions positives al cos, i ajuda a aclarir la ment i a un millor descans.  Alhora, exercicis de relaxació, com el ioga, el pilates, el taitxí i la meditació, ajuden a alliberar la tensió acumulada», conclou.

 

Temes:

+Salut