En col·laboració amb

Educació

El curs escolar 2024-2025 començarà amb cinc nous instituts escola a la xarxa pública barcelonina

L'any acadèmic començarà el 9 de setembre amb cinc centres nous, quatre d'ells fruit de l'ampliació de diverses escoles de la Zona Nord de Nou Barris i un més a Sant Andreu.

Alumnes duna escola barcelonina.

Alumnes duna escola barcelonina. / Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts

Ja ha començat la preinscripció escolar per al curs 2024-2025 i, enguany, l'oferta educativa pública creix amb la inauguració de cinc nous instituts escola. L'Escola Elisenda de Montcada, l'Escola Mestre Morera, l'Escola Ciutat Comtal i l'Escola Ferrer i Guàrdia, situades a la Zona Nord de Nou Barris, acolliran les línies d'ESO de l'Institut Pablo Ruiz Picasso, que tancarà progressivament per convertir-se en un centre d'estudis posobligatoris amb batxillerat i cicles formatius. A més, a Sant Andreu, també s'estrenarà l'Institut Escola Vapor i Molí, fruit de la fusió entre l'Escola Molí de Finestrelles i l'Institut Vapor del Fil.

Més nens i nenes s'escolaritzaran a I3

L'oferta inicial de places per al curs 2024-2025 a I3 és de 11.720, de les quals 5.698 són places en centres públics i 6.022 són de centres concertats. La previsió és que s'escolaritzin 10.805 nens i nenes (el curs passat van ser 10.561).

Hi ha menys nens i nenes en districtes com Gràcia o Sant Andreu, on, a diferència de l'any anterior, no es preveu obrir cap grup addicional. En canvi, sí que està previst obrir un grup nou a l'Escola Pràctiques, al districte de Sants.

Oferta inicial en secundària

A primer d'ESO s'oferiran 14.445 places: 5.715 en centres públics i 8.730 en centres concertats. Enguany han tancat dos centres concertats, l'Escola Sant Francesc Xavier i l'Escola Sagrat Cor, al carrer de Ribes. S'ha assignat plaça als alumnes a través d'un procés extraordinari de preinscripció, llevat del cas dels alumnes que començaran primer d'ESO, que hauran de participar en el procés ordinari.

Inscripcions obertes

Per a educació infantil i educació primària, les sol·licituds es poden presentar del 6 al 20 de març. Un cop assignada la plaça, la matrícula es podrà fer del 18 al 26 de juny.

Notícies relacionades

Per a educació secundària obligatòria, la presentació de les sol·licituds serà del 8 al 20 de març. La matrícula es farà del 18 al 26 de juny.

Oficines d'escolarització

A més de l'atenció telemàtica, el Consorci d'Educació de Barcelona reforça les oficines d'atenció a la ciutadania amb vuit oficines d'escolarització on informar-se o rebre assistència per formalitzar el formulari de la sol·licitud per al segon cicle d'educació infantil, primària i secundària, amb cita prèvia. Les oficines es troben en les següents adreces:

  • Ciutat Vella (plaça del Pi, 2)

  • L'Eixample (carrer de Roger de Llúria, 1-3)

  • Gràcia-Horta (carrer de la Mare de Déu de la Salut, 87)

  • Nou Barris (carrer del Nil, 27, i carrer de Vallcivera, 14)

  • Sant Andreu (carrer del Montsec, 20-22)

  • Sant Martí (carrer de Cristóbal de Moura, 223)

  • Sants-Montjuïc (plaça d'Espanya, 5, planta baixa)