Innovació nipona

Així és el tren japonès que funciona amb caldo de porc

El ferrocarril Takachiho Amaterasu canvia el combustible tradicional per biodièsel elaborat amb sopa ramen

  • Utilitzen pinyols d’oliva com a combustible per a avions

Així és el tren japonès que funciona amb caldo de porc

Amaterasu Railways

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ferrocarril Takachiho Amaterasu ha canviat el combustible dels seus combois turístics per un biodièsel elaborat amb sopa ramen feta amb os de porc. Això ha ocorregut a la ciutat japonesa de Takachiho (província de Miyazaki), on els esforços cap a la descarbonització fan que ara els gasos del tub d’escapament facin olor d’arròs fregit. Segons el diari ‘Sankei News’, el fum «és menys dens i ha sigut ben rebut pels passatgers».

Aquest combustible biodièsel havia sigut testat per primera vegada a l’agost en substitució de l’oli lleuger, una proesa que ha sigut desenvolupada per l’empresa de transport de la província de Fukuoka, Nishida Shoun.

L’empresa ho ha aconseguit amb un sistema que separa el llard de porc de la sopa ramen i després es recull allò que sobra, que és la matèria primera d’aquest nou combustible. Seguidament, es refina mitjançant un mètode especial perquè no s’endureixi.

El tren consta d’un vagó de conducció amb motor dièsel i dos vagons de passatgers que poden transportar un total de 60 persones. Els combois realitzen un recorregut d’anada i tornada d’uns 5 quilòmetres en 30 minuts.

Una altra curiositat és que durant el trajecte els conductors bufen bombolles de sabó i projecten llums als túnels, habitualment per entretenir els passatgers. Tanmateix, el més destacat del ferrocarril Amaterasu és la vista des del pont ferroviari Takachiho, de 105 metres d’altura.

Notícies relacionades

Finalment, el túnel és el punt on més es pot notar l’olor de combustible biodièsel derivat de la sopa d’ossos de porc. Segons el mig japonès ‘NHK’: «Quan sents l’olor al teu voltant... ¡Oh! ¡Realment fa olor d’arròs fregit, de sopa tonkotsu!».

«En el futur, m’agradaria produir combustible biodièsel a partir de l’oli utilitzat recollit a Takachiho», explica Hiroyoshi Saito, director general de Takachiho Amaterasu Railway.