Un home de Vitòria intenta enviar un rèptil a Cadis per missatgeria

La policia local de la capital basca localitza dins una caixa una cria de varà del Nil en un embolcall de roba i lligada amb unes brides

varano

varano

1
Es llegeix en minuts

La fiscalia investiga un veí de Vitòria com a presumpte autor d’un delicte de tràfic d’espècies i de maltractament i abandonament animal al provar d’enviar un rèptil, un varà, a Cadis, a través d’una empresa de missatgeria, en una capsa de cartró amb la indicació que contenia grills.

La investigació l’ha començat la Policia Local de Vitòria i ara ha decidit enviar les diligències al fiscal. Els veterinaris municipals han determinat que, en cas de no haver sigut interceptat, el rèptil probablement no hagués sobreviscut al viatge.

Segons ha informat aquest divendres la policia local de Vitòria, la passada setmana una patrulla del grup de Medi Ambient d’aquest cos policial va anar a una empresa de missatgeria de Vitòria des d’on havien alertat que, en un paquet que es movia, hi podia haver un animal de grans dimensions.

Lligat i empaquetat

Els agents van comprovar que dins la caixa hi havia una cria de varà del Nil en un embolcall de robat i lligat amb unes brides. A més, portava unes quantes hores empaquetat.

Notícies relacionades

La policia local i el Seprona, el servei de protecció de la naturalesa de la Guàrdia Civil, es van encarregar de verificar la documentació de l’animal i van entregar, en un primer moment, l’animal al seu amo a l’espera de comprovar altres tràmits. Però, després de comprovar que l’amo del varà no tenia la documentació legal per tenir l’animal, aquest divendres la policia de Vitòria s’ha fet càrrec del rèptil.

El propietari de l’animal, per la seva banda, està sent investigat per la presumpta comissió dels delictes de tràfic d’espècies, maltractament i abandonament animal.

Temes:

Cadis Vitòria