Ribera càrrega contra Madrid per retallar la zona de baixes emissions

La ministra i organitzadora de la Cimera del Clima revela que ja va expressar en privat a Almeida la seva disconformitat

Pablo Casado es declara «adaptacionista» respecte al canvi climàtic, un corrent que augura un col·lapse inevitable

zentauroepp51014329 soc ministra191121190558

zentauroepp51014329 soc ministra191121190558 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

«No és raonable que Madrid sigui una de les capitals europees on no hi hagi una zona de baixes emissions». Amb aquestes paraules ha desqualificat la ministra en funcions per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera,  la intenció de l’alcalde la capital, José Luis Martínez-Almeida, de retallar les restriccions de Madrid Central, la zona creada per la seva antecessora, Manuela Carmena.

«Aquest és un tema sobre el qual he tingut ocasió de parlar, de protestar públicament i privadament amb l’alcalde. Confio que l’actual corporació municipal se n’adoni, més aviat que tard, que actuï i construeixi sobre el que ja existeix en lloc de desfer el que existeix. Tot i que només sigui per complir la llei i evitar la multa de la Unió Europea», ha apuntat Ribera.

La també presidenta del Comitè Organitzador de la Cimera del Clima COP 25 responia així a una pregunta sobre la possible contradicció entre les mesures mediambientals regressives de Madrid i el fet d’acollir aquest esdeveniment mundial. Ribera, que ha participava al Foro Líderes d’Efe, ha assegurat que la decisió del president del Govern, Pedro Sánchez, d’organitzar la trobada mundial «representava molt bé a la societat espanyola i a la major part dels grups polítics».

L’enigma Casado

Notícies relacionades

Una hores més tard, molt lluny de Madrid, a Zagreb, Pablo Casado, el líder del PP s’ha despenjat amb una enigmàtica declaració. Al Congrés dels conservadors europeus ha instat no acceptar lliçons de l’esquerra davant el canvi climàtic i ha advocat en aquest terreny per un «adaptacionisme», una expressió el significat de la qual potser desconegui. Segons científics consultats, és un corrent molt minoritari segons el qual el col·lapse climàtic és inevitable i transformarà nostre sistema. No podrem fer res, més que adaptar-nos.

Un portaveu del PP va assegurar que Casado es refereix que «les mesures per adaptar el canvi climàtic es facin amb les persones i amb les empreses. I no contra les persones i contra les empreses», informa Pilar Santos.