PROTESTA ECOLOGISTA

Activistes de Greenpeace irrompen i bloquegen la Conferència Internacional del Carbó a Barcelona

Gairebé una vintena de persones han irromput a l'hotel on s'estava celebrant l'acte amb el lema «El carbó destrueix les nostres vides»

ellos-bloquean-la-transician-energatica-asa-que-nosotros-bloqueamos-su-conferencia- / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Activistes de Greenpeace han irromput i paralitzat aquest dilluns al matí la sessió de la Conferència Internacional del Carbó (‘World Coal Leaders Network 2018’) a Barcelona. Els membres de l’organització ecologista de Barcelona han dut a terme l’esmentada acció per reivindicar que s’acabi amb aquest model d’obtenció d’energia, al considerar que és incompatible amb l’objectiu d’evitar un escalfament per sobre dels1,5 graus.

Gairebé una vintena de persones han irromput a l’Hotel Pullmann Skipper, on s’estava celebrant l’acte, han pujat a l’estrada dels ponents i han desplegat una bandera amb el lema “Coal destroys our lives” (“El carbó destrueix les nostres vides”), amb la qual han apel·lat directament als líders de la indústria del carbó, que es concentren aquests dies a la capital catalana en aquesta conferència i a qui l’oenagé considera “els principals contribuents al canvi climàtic i a la contaminació de l’aire”. 

Suprimir les subvencions

En concret, els activistes exigeixen als governs europeus que suprimeixin les subvencions al carbó i que planifiquin “de manera immediata” la seva eliminació. “Som aquí, protestant pacíficament, perquè aquesta conferència no hauria d’estar tenint lloc. És inacceptable que aquestes persones es reuneixin per vendre més carbó”, han denunciat.

A més, Tatiana Nuño, la responsable de la campanya de Canvi Climàtic de Greenpeace, ha declarat que aquesta conferència està tenint lloc “mentre els científics ens adverteixen que hem d’abandonar urgentment la seva crema pel canvi climàtic que produeix”. “Volem dir a les empreses que no volem la seva energia bruta. La ciutadania de tot Europa i de tot el món ja s’està aixecant i exigint als seus governs que s’alliberin del carbó”, ha afegit.

Fenòmens meteorològics extrems

Greenpeace denuncia que els governs de la Unió Europea continuen ignorant el paper del carbó com a principal responsable a nivell mundial del canvi climàtic i dels impactes que produeix, com els fenòmens meteorològics extrems.

El plafó d’experts de Nacions Unides va advertir la setmana passada sobre la necessitat de limitar l’escalfament global a 1,5 graus i que s’ha de reduir l’ús de carbó en dos terços a tot el món i gairebé per complet per al 2050.

Notícies relacionades

“Els ministres d’energia de la UE, incloent-hi Teresa Ribera, han de suspendre totes les subvencions al carbó, el gas i l’energia nuclear i accelerar una transició energètica 100% renovable. Espanya és el país que més ha augmentat el percentatge d’ús de carbó el 2017 i també és el país europeu que més ha recolzat els combustibles fòssils”, ha lamentat l’ONG.

La crema de carbó és la font més gran d’emissions de diòxid de carboni resultat de l’activitat humana i el principal impulsor del canvi climàtic. A més, els estudis mostren que la contaminació atmosfèrica de les centrals elèctriques de carbó és responsable de centenars de milers de morts prematures a tot el món cada any.