De matinada

Neixen les primeres 17 tortugues careta del niu de la platja de Premià de Mar

El niu, amb 62 ous, va ser localitzat a l'agost i traslladat perquè la seva ubicació inicial presenta riscos per al desenvolupament de les cries

zentauroepp7194655 28 10 2007 premia de mar  el cramc libera unas tortugas  en 180930122943

zentauroepp7194655 28 10 2007 premia de mar el cramc libera unas tortugas en 180930122943 / JORDI BARRERAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les primeres 17 tortugues careta del niu trobat a la platja de Premià de Mar (Maresme) l’1 d’agost passat han nascut aquesta matinada, segons ha informat el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

La primera de les tortugues ha sortit de l’ou cap a les 03.43 hores i cap a les 09.00 hores del matí l’última ha abandonat el niu, en què hi havia 62 ous i que havia sigut traslladat de la platja de la Descàrrega, on es va localitzar, a la de Llevant, perquè la seva ubicació inicial presenta riscos per al desenvolupament de les cries.

Quatre d’aquests ous es van traslladar ja a l’agost a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), on van fer eclosió fa uns dies després d’haver sigut covats de forma artificial.

Trasllat del niu

Els experts van recomanar que es traslladés tot el niu, ja que l’original es trobava molt a prop d’unes escales d’accés a la platja i a uns 8 metres de la línia d’aigua, cosa que podia posar en perill el futur de les cries de tortuga.

La doctora Elena Abella, experta en nidificació de tortugues, va supervisar el trasllat a la nova ubicació, on un grup d’experts i voluntaris han fet un seguiment diari de la posta i han vigilat la temperatura del niu.

Notícies relacionades

Atès que per sota dels 25 graus centígrads els embrions moren, s’han col·locat dos sensors per controlar la temperatura del niu, una actuació que forma part d’un projecte d’investigació internacional en el qual participa la Generalitat i que es duu a terme també a França, Còrsega, Sardenya, Algèria i Marroc.

Aquest any s’ha batut un rècord de nidificació de tortuga careta a les platges catalanes, on s’han detectat quatre posades a la platja de Mataró (Barcelona), a Cambrils (Tarragona), on es van localitzar dos nius, i a Premià.