Reivindicació mediambiental

Greenpeace atraca aquest dilluns a Barcelona per la protecció del litoral

El barco 'Esperanza' es quedarà a la capital catalana fins al dia 26, quan partirà cap a Eivissa, Cadis i Tenerife

zentauroepp44411867 barcco esperanza de greenpeace180722120501

zentauroepp44411867 barcco esperanza de greenpeace180722120501 / Francisco kito Mendes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El barco ‘Esperanza’ de Greenpeace arriba aquest dilluns a Barcelona i durant tres setmanes recorrerà aigües mediterrànies i atlàntiques per cridar l’atenció sobre comla urbanització massiva i els seus efectes col·laterals han provocat la reducció dels béns i serveis ambientals que proporciona la costa. El barco es quedarà a la capital catalana fins al dia 26, quan salparà cap a Eivissa. També recalarà a Cadis i Tenerife.

Durant l’estada en aquests quatre ports, Greenpeace farà diferents activitats, com visites públiques al barco, en què, a més, s’abordaran qüestions sobre la situació de les costes i els seus ecosistemes. El barco també servirà per mantenir reunions amb representants polítics i de la societat.

Urbanització massiva

Notícies relacionades

L’organització ecologista recorda que la franja costanera representa només el 8,8% de la superfície d’Espanya, mentre que allotja més del 50% de la població. Només en els últims 30 anys s’ha duplicat la superfície urbanitzada al litoral: de 240.000 hectàrees a 530.000.

L’‘Esperanza’ és el més gran dels barcos de Greenpeace. Abans de ser reciclat per l’organització ecologista, va ser utilitzat a Rússia com a barco de bombers. Es va unir a Greenpeace l’any 2002 i va adquirir el nom per votació popular. Des d’aleshores ha participat en nombroses campanyes per protegir els oceans i la vida marina o en tasques com combatre la pesca il·legal a Sierra Leona o impedir al Japó la caça ‘científica’ de balenes.