INFORME ANUAL DE CCOO

Les emissions d'efecte hivernacle es disparen un 4,5% a Espanya

El 2017 va registrar l'augment més gran de CO2 llançat a l'atmosfera des que va entrar en vigor el protocol de Kyoto

Emissions d’efecte hivernacle 8 Una central tèrmica de carbó a la ciutat xinesa de Datong.

Emissions d’efecte hivernacle 8 Una central tèrmica de carbó a la ciutat xinesa de Datong. / REUTERS / JASON LEE

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

Espanya va registrar l’any passat l’augment interanual més gran de les emissions de gasos amb efecte hivernacle des que l’any 2005 va entrar en vigor el protocol de Kyoto. Les tones de CO2 llançades a l’atmosfera van pujar un 4,46%, segons l’informe que el sindicat CCOO va fer públic aquest dimecres.

Notícies relacionades

El fort repunt es deu, segons els experts de la força sindical, a la sequera, que va deixar en mínims la producció d’energia hidràulica, i a la recuperació econòmica. Però tots dos factors no haurien comportat un augment de les emissions si s’hagués pres “mesures estructurals” de canvi de model productiu i no s’hagués frenat des de l’any 2012 l’expansió de les energies renovables.

Les noves dades situen Espanya com un dels països europeus que menys contribueix a lluitar contra el canvi climàtic i posa en risc el compliment a mitjà termini dels compromisos contrets amb Europa. "Mentre altres grans països europeus redueixen cada any les seves emissions, Espanya va en la direcció contrària", ha afirmat Begoña María Tomé, responsable de l’Àrea de Canvi Climàtic i Energia de l’Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut, ISTAS-CCOO.