A Kenya

Mor Sudan, l'últim rinoceront blanc del nord

Només queden vives dues femelles de la seva subespècie

Sudan va ser ahir sacrificat després d’agreujar-se significativament la malaltia que patia des de fa diverses setmanes. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'últim rinoceront mascle del nord, Sudan, ha mort a la reserva natural kenyana d'Ol PejetaOl Pejeta, on residia des del 2009, als 45 anys. Amb la seva mort, només queden dues femelles vives al món de la seva subespècie. A causa del ràpid deteriorament del seu estat de salut, li serà practicada una autòpsia.

Notícies relacionades

Sudan era tractat per complicacions relacionades amb l'edat que li havien afectat els músculs i els ossos, i també li havien causat extenses ferides a la pell. El rinoceront havia passat dues setmanes a finals de febrer i principis de març estirat al seu habitacle degut a la incomoditat d'una ferida profunda a la pota posterior dreta.

El rinoceront havia viscut prèviament al zoològic de Dver Kralove a la República Txeca abans de ser transportat a Ol Pejeta Conservancy, a uns 250 km al nord de Nairobi, on vivia amb les dues últimes femelles de la mateixa espècie, Najin, de 27 anys, i Fatu, de 17.