MALA QUALITAT DE L'AIRE

Madrid prohibeix aparcar a tot el centre als no residents per la contaminació

La mesura, que s'aplicarà dimecres davant les males previsions, se suma a les limitació de la velocitat, ja en vigor

amadridejos36694415 madrid  23 12 2016  paneles informativos sobre las restricci161227121939

amadridejos36694415 madrid 23 12 2016 paneles informativos sobre las restricci161227121939 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Madrid ha activat el protocol per contaminació en el nivell o Escenari 2, que significa que els no residents no podran aparcar a la zona del servei d'estacionament regulat (SER) en l'horari d'aquest servei, és a dir, de 9.00 a 21.00 hores. La zona SER ocupa pràcticament tota la zona centre de la capital, als districtes de Centro, Tetuán, Chamartín, Chamberí, Salamanca, Retiro i Arganzuela.

La mesura se suma a la limitació de velocitat de circulació ja en vigor i que suposa que a l'interior de la M-30 i a les vies d'accés a la ciutat, en tots dos sentits, no es pot circular a més de 70 quilòmetres per hora, després de l'activació de l'Escenari 1 del protocol municipal.

Així ho ha avançat la delegada d'Equitat, Drets Socials i Ocupació, Marta Higueras, durant la compareixença de premsa per informar de les novetats que aplicarà el consistori madrileny en matèria de vivenda.

Notícies relacionades

Higueras ha detallat que el grup tècnic sobre el protocol anticontaminació s'ha reunit, i davant les previsions meteorològiques desfavorables, s'ha decidit aplicar la restricció d'aparcar al cor central.

La delegada ha instat els madrilenys a utilitzar el transport públic. També ha recordat que les mesures s'apliquen per una qüestió de salut pública, ja que la contaminació "afecta a tothom", sobretot a les persones amb problemes respiratoris.