PROTESTA MEDIAMBIENTAL

Activistes de Greenpeace paren les obres de Gas Natural a Doñana en una acció de protesta

L'oenagé denuncia que el projecte és "tan perillós com innecessari"

abertran36451738 accion de greenpeace en do ana161129101058

abertran36451738 accion de greenpeace en do ana161129101058

2
Es llegeix en minuts

Greenpeace ha començat aquest dimarts a primera hora del matí una acció de protesta a les instal·lacions de Gas Natural Fenosa al voltant de Doñana i una vintena d'activistes han començat a paralitzar les obres per extreure i emmagatzemar gas en aquest espai protegit.

Segons ha informat l'organització ecologista en una nota, amb els lemes #SalvemosDoñana i #ResistenciaDoñana, Greenpeace ha muntat un campament de resistència a l'entrada de la instal·lació amb activistes bloquejats i amb una gran pancarta en què es llegeix 'Doñana no és un magatzem de gas'. A més, escaladors de l'organització han muntat un altre campament a dalt d'una de les estructures a la zona del projecte.

Amb aquesta acció Greenpeace vol denunciar que el projecte és "tan perillós com innecessari" i que "ens allunya de complir els compromisos que Espanya haurà d'assumir al ratificar l'Acord de París demà al Congrés dels Diputats".

LA BIODIVERSITAT, "EN RISC"

L'organització manté que el projecte de Gas Natural Fenosa autoritzat pel Govern central a l'Espai Natural de Doñana "posa en risc la biodiversitat i el futur d'aquest lloc protegit" i ha recordat que està precedit per casos com el del magatzem subterrani Castor a Castelló, "que va produir més de 500 terratrèmols i una indemnització amb diner públic a l'empresa de gairebé 1.400 milions d'euros". "A més, suposa seguir apostant per un model energètic basat en combustibles fòssils que alimenten el canvi climàtic", ha afegit Greenpeace en el seu comunicat.

En la mateixa línia, Julio Barea, responsable de campanya de Greenpeace, ha assenyalat que s'han començat a paralitzar les obres que Gas Natural Fenosa "està realitzant per transformar Doñana en un magatzem de gas ja que ni el Govern central ni la Junta d'Andalusia han tingut prou voluntat política per aturar aquest inacceptable projecte".

Notícies relacionades

"Gas Natural Fenosa sap que aquest projecte és insostenible i sembla que l'únic que busca són els 358 milions d'euros de reclamació per responsabilitat patrimonial si l'Administració paralitza les obres", ha afegit.

Per Greenpeace, si el projecte segueix endavant, aquest espai corre el risc de perdre alguna de les seves figures de protecció, com és la de Patrimoni de la Humanitat, ja que aquest organisme la podria incloure en Llista de Patrimoni Mundial en Perill el 2017. Per a això, Espanya ha d'entregar un informe l'1 de desembre on es recullin les mesures necessàries que prendrà per complir amb les recomanacions d'aquest organisme internacional.