Greu incidència

L’avaria d’Adif causa nervis i indignació entre els viatgers de Rodalies de Mataró

Fins a les 9.15 del matí no s’ha restablert la circulació de trens en direcció Calella o Arenys

L’avaria d’Adif causa nervis i indignació entre els viatgers de Rodalies de Mataró

ACN / Albert Segura

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els usuaris de Rodalies de Mataró (Maresme) han viscut amb indignació i nervis l’avaria ferroviària a Adif que ha deixat el país sense trens de Renfe. Malgrat que l’anomalia s’ha resolt cap a les 8 del matí, les portes del vestíbul de l’estació no han obert fins a les 8.05 i els trens només passaven en sentit Barcelona.

Això ha fet que a les andanes 1 i 3, on paren els trens en sentit nord, s’hagin acumulat molts viatgers que no podien fer el seu trajecte a destinacions com, per exemple, Calella i Arenys. Fins a les 9.15 no han passat els primers trens cap a aquestes localitats, però el volum de combois ha sigut pràcticament anecdòtic i ha fet falta que el personal de Renfe anunciés des de la via la sortida dels combois.

«Fa tres quarts d’hora que soc aquí i des d’aleshores tots els trens que passen van cap a Barcelona, no en sentit Arenys», lamenta Xavi Frutos, que assumeix que acabarà la setmana arribant tard a la feina. «No informen, i quan parlen pels altaveus no s’entén res», afegeix, ja que els missatges emesos a l’estació de Mataró sonen entretallats.

«Jo vinc del Clot-Aragó, a Barcelona, i allà el cambrer que m’ha servit el cafè ja m’ha dit que no funcionava cap tren», explica Jordi Regàs, un altre usuari que havia d’arribar a primera hora a Arenys. Pensava que feia broma», afegeix. Regàs ha optat per fer transbords entre mitjans de transport, i del tren ha sortit amb metro cap a Arc de Triomf, on ha agafat un autocar per arribar a Mataró. «Un cop aquí, no sé quan arribaré a la feina. Ja he demanat un justificant pel que pugui passar», apunta.

Cap a les 9.15 hores, el personal de Renfe ha anat a les vies afectades per anunciar que dos trens sortirien de manera imminent en sentit nord, un cap a Calella i un altre cap a Arenys, amb molt poc temps de marge. De fet, el de Calella ha sortit quan la treballadora encara no havia recorregut tota l’andana, tot i que els usuaris, que feia més d’una hora que esperaven, no s’han quedat a terra.

Notícies relacionades

Malgrat la resolució de la incidència, els trens continuen circulant amb els horaris alterats i per megafonia s’anuncia que els retards poden superar els 30 minuts respecte la previsió habitual.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró