Maresme

Confiscades més de cinc tones de marihuana a Mataró i a Pineda de Mar

La investigació policial que es va iniciar al març del 2021 ha permès detenir sis persones acusades d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Confiscades més de cinc tones de marihuana a Mataró i a Pineda de Mar

Ministerio del Interior

1
Es llegeix en minuts

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha confiscat més de cinc tones de marihuana en quatre plantacions ‘indoor’ a Mataró i a Pineda de Mar (Maresme), segons un comunicat del Ministeri de l’Interior.

Es tracta de la segona fase de la investigació que es va iniciar el març del 2021 i que va permetre intervenir una partida d’aquesta substància al juny.

En l’operació d’aquest divendres s’ha detingut sis persones per un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Aquestes noves plantacions també s’amagaven sota suposades plantacions de cànem legal però en realitat estaven dedicades a cultiu, recol·lecció i distribució de marihuana, ja que no tenien els permisos administratius necessaris per al cultiu legal i es camuflaven entre altres naus amb activitat industrial legal.

En total s’han confiscat cinc tones i mitjana de marihuana, entre les quals hi havia 850 quilos de cabdells envasats al buit en nombroses saques termosegellades en diverses naus industrials.

També s’han intervingut 126 quilograms de picada de marihuana, 39.098 plantes de marihuana amb un pes fresc de 4.515 quilograms, 32,83 quilograms de resina d’haixix i gairebé mig quilo de pol·len de marihuana.

Notícies relacionades

Interior ha destacat l’«elevadíssim grau d’especialització dels cultius ‘indoor’ i l’elevadíssima inversió en la ingent quantitat» d’útils i instruments per al cultiu i manufactura de les plantes, 2.000 llums de creixement, 97 transformadors o 253 ventiladors, entre d’altres.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró