Societat

Els Mossos i la Policia Local de Mataró desallotgen la Teixidora

  • El dispositiu ha expulsat les cinc persones que havien pernoctat a la finca i les excavadores procediran a enderrocar l’antiga escola Menéndez i Pelayo després de 102 dies d’ocupació

  • El Sindicat de la Vivenda de Mataró convoca una «acampada indefinida» i anuncia que prendrà mesures legals contra el consistori per no tenir coneixement de l’ordre judicial

Els Mossos i la Policia Local de Mataró desallotgen la Teixidora

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts

Un dispositiu format pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Mataró (Maresme) ha desallotjat aquest matí la Teixidora, el projecte autogestionat a l’antiga escola Menéndez i Pelayo que havia impulsat el Sindicat de la Vivenda mataroní des de la seva ocupació, l’1 de maig passat.

L’operació policial ha començat a les 8.00 h del matí després d’esgotar-se el termini de set dies naturals que donava la interlocutòria judicial perquè l’ajuntament fes efectiu el desallotjament de l’edifici. Prèviament, el ple municipal havia validat la recuperació de l’espai amb el suport del PSC, En Comú Podem Mataró, Junts per Mataró i Ciutadans.

Dins la finca hi havia cinc persones que hi havien pernoctat en senyal de resistència i han sigut desallotjades pels agents policials en una operació que ha finalitzat abans de les 9.00 h. Des del consistori s’ha aclarit que cap de les cinc persones desallotjades té necessitat d’una alternativa habitacional per part dels serveis de Benestar Social.

Als voltants de l’edifici s’han congregat una vintena de persones al crit de «la Teixidora es queda a Mataró» per tractar d’evitar que les excavadores procedissin a enderrocar l’edifici.

Acampada indefinida

La portaveu del Sindicat de la Vivenda de Mataró, Pilar Sánchez, ha denunciat l’ús «desproporcionat» de la força en el moment del desallotjament. A més, Sánchez ha recriminat a l’ajuntament no tenir coneixement que avui s’anava a activar l’ordre judicial –tot i que ha admès ser conscient que eren dins el termini previst– i ha anunciat que prendran mesures legals contra el consistori.

«No s’han volgut asseure amb nosaltres i tenir un mínim de diàleg i negociar. Han volgut intervenir directament a través de la violència. Es fan dir socialistes però són més a prop de l’extrema dreta», ha sentenciat.

Notícies relacionades

Des del sindicat han convocat una acampada popular per aquest migdia i han anunciat que es mantindran «de forma indefinida» a la Teixidora. «Ens poden treure d’aquí però el que no és negociable és que no deixarem de fer la nostra tasca social», ha afirmat Sánchez en al·lusió a l’escola d’idiomes per adults, un banc d’aliments i un armari solidari, entre d’altres.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró