Investigació dels Mossos

Vuit detinguts a Mataró per ‘okupar’ pisos i llogar-se’ls a d’altres

S’organitzaven com si fossin una immobiliària i demanaven entre 1.500 i 3.000 euros a persones vulnerables per deixar-les viure en, almenys, 56 pisos

Vuit detinguts a Mataró per ‘okupar’ pisos i llogar-se’ls a d’altres

Mossos d'Esquadra

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos van detenir el 19 de juliol a Mataró (el Maresme) 8 persones que demanaven entre 1.500 i 3.000 euros a persones vulnerables per deixar-les viure en, almenys, 56 pisos que havien ‘okupat’ i que s’organitzaven com si fossin una immobiliària, segons ha informat avui dijous la policia autonòmica.

La investigació va començar fa sis mesos després de detectar-se un augment de les ‘okupacions’ de pisos a la ciutat de Mataró i poblacions pròximes.

Els agents van analitzar totes les ‘okupacions’ que s’havien fet l’últim any, així com els intents d’’okupar’ una vivenda, i el resultat va ser que almenys 56 les havia portat a terme el mateix grup amb l’objectiu de vendre la possessió del pis a persones vulnerables que no es podien permetre llogar.

L’organització, formada per 10 persones, tenia una jerarquia amb funcions molt determinades, ja que el cap dirigia petits grups que s’encarregaven de la recerca de pisos per ‘okupar’ i de clients potencials, i comptava amb especialistes a obrir portes i un servei de mudança per ajudar els nous inquilins.

Notícies relacionades

La investigació continua oberta per localitzar i detenir la resta d’integrants del grup, que ahir van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró