Submarinisme

El projecte Alguer de Mataró compleix 25 anys

Un total de 563 persones han participat en un projecte que acumula més de 1.500 hores d’immersions

El projecte Alguer de Mataró compleix 25 anys

Blaumar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte Alguer, la iniciativa de voluntariat submarí més important de Catalunya, compleix 25 anys en defensa de la conservació de la praderia de posidònia situada davant la costa de Mataró (Maresme). Des de la seva creació el 1997, un total de 563 persones han participat en un projecte que acumula més de 1.500 hores d’immersions.

L’alguer ocupa una extensió estimada de 441,8 hectàrees que van des de la riera d’Argentona fins a més enllà de la de Sant Andreu de Llavaneres. Es tracta de la praderia de posidònia més important de la costa de Barcelona. Forma part d’un espai submarí de 2.906,36 hectàrees protegit per la Xarxa Natura 2000 amb el nom Costes del Maresme, que va ser declarat zona d’especial conservació (ZEC) el 2014.

La iniciativa va ser pionera a l’hora d’involucrar la societat en programes científics, ja que la ciutadania col·labora en l’obtenció de dades mitjançant les observacions que en fa.

Notícies relacionades

El projecte estableix el seguiment d’una part representativa de l’alguer recollint dades de les quatre estacions de control establertes durant les diferents immersions que els voluntaris realitzen durant l’any.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró