Medi ambient

La Setmana de la Natura de Mataró oferirà una cinquantena d’activitats

  • Se celebrarà entre el 21 de maig i el 6 de juny i una de les cites més destacades serà ‘Mataró connecta amb el mar’

  • Serà un cap de setmana per donar a conèixer els nous serveis del port, les activitats nàutiques i els operadors gastronòmics

La Setmana de la Natura de Mataró oferirà una cinquantena d’activitats

Ayuntamiento de Mataró

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en la conservació de la natura i el medi ambient i de promoure l’activitat comercial i empresarial entorn del sector de la flor i la planta, l’Ajuntament de Mataró (Maresme) organitza una nova edició de la Setmana de la Natura. Entre el 21 de maig i el 6 de juny s’han organitzat més de cinquanta activitats vinculades als espais naturals de la ciutat, al descobriment d’entorns i itineraris, a la sensibilització, a la divulgació i a l’educació.

Així doncs, s’hi han programat exposicions, passejos amb guia, concurs d’aparadors florals, activitats familiars, hores del conte, espais i aparadors engalanats, concerts-vermut, entre d’altres.

La platja del Varador, les Cinc Sénies, el parc Central, les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas, Can Marfà, Can Boet-Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural, el Parc dels Garrofers, la plaça de Joan XXIII i el pati de Can Marchal són alguns dels espais en els quals tindran lloc propostes emmarcades en la Setmana de la Naturalesa, que vol arribar als diferents eixos i zones de la ciutat.

Mataró connecta amb el mar

Una de les cites més destacades de la Setmana de la Natura és ‘Mataró connecta amb el mar’. Aquest esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana del 21 i el 22 de maig i té per objectiu donar a conèixer els nous serveis del port de Mataró, les activitats nàutiques i els operadors gastronòmics, posant èmfasi en la sensibilització i sostenibilitat.

‘Mataró connecta amb el mar’ proposa una quinzena d’activitats, experiències al moll, sortides al mar amb l’oreneta DofiJet (activitat gratuïta) i degustacions d’activitats nàutiques com rem, paddle surf i vela. Les activitats s’oferiran directament per cada entitat en format de portes obertes sense inscripció prèvia.

A terra ferma també hi haurà diverses propostes: tallers infantils de sensibilització mediambiental i reciclatge, espectacle dels pallassos Pescaplásticos, exposicions i carpes promocionals d’activitats comercials i nàutiques, entre d’altres. Quant a la gastronomia, per 4 euros es podrà realitzar un tast de tapes dels restaurants adherits a la campanya, una àmplia oferta gastronòmica que es podrà degustar als porxos i terrasses de 12 a 14 i de 19 a 21 h.

efímers

Diferents floristeries i jardiners de Mataró s’encarregaran de la realització de jardins efímers situats en diversos espais de la ciutat. Aquest any, a diferència de l’edició 2021, aquestes creacions de jardineria es podran disfrutar durant quatre dies (els dies 26, 27, 28 i 29 de maig). Aquests jardins es complementaran amb la instal·lació de jardineres a la Riera i a la rambla.

Notícies relacionades

Totes les activitats programades per a la Setmana de la Natura, organitzada per l’ajuntament amb la col·laboració d’entitats ambientals, associacions veïnals i entitats comercials i de restauració, es poden consultar a la web.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO