Reciclatge

Mataró implanta millores en la recollida selectiva del vidre, els envasos i el paper i cartró

  • S’ha instal·lat un sistema de sensors d’ultrasons en tots els contenidors de vidre que permeten saber com estan de plens

Mataró implanta millores en la recollida selectiva del vidre, els envasos i el paper i cartró

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha implementat una sèrie de petites millores en la recollida selectiva del vidre, els envasos i el paper i cartró. Així, per exemple, s’ha instal·lat un sistema de sensors d’ultrasons en tots els contenidors de vidre (prop de 300) que permet saber, en remot i temps real, com estan de plens.

Les dades es gestionen mitjançant una plataforma web que monitoritza el nivell d’ompliment i permet gestionar alarmes i avisos.

Aquest sistema, encarregat a l’empresa mataronina SAMCLA i que ha tingut un cost de 36.732,80 euros, facilita la planificació i optimització del servei de recollida per controlar possibles desbordaments i gestionar les rutes dels camions per buidar els contenidors.

Més contenidors i més freqüència de recollida

L’ajuntament també ha començat a ampliar el nombre de contenidors de paper i cartró i de recollida d’envasos: se n’estan instal·lant 40 més de paper i cartró (344 en total) i 20 més d’envasos (351 en total). «Aquests nous contenidors estaran ubicats en llocs on s’ha detectat més necessitat», assenyalen des del consistori.

D’altra banda, es dobla la freqüència de recollida de paper i cartró i d’envasos en prop de 40 punts de recollida de cada una d’aquestes fraccions, de manera que aquests contenidors es buidaran diàriament en lloc de dies alterns.

Notícies relacionades

L’augment del nombre de contenidors i alhora de la freqüència de recollida suposa un increment del 23% de la capacitat de recollida total del paper i cartró al carrer i del 17% respecte als envasos. «Es preveu que a finals d’abril els nous contenidors ja estiguin instal·lats», comenten des de l’Ajuntament de Mataró.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO