Festa Major

Sit Cantallops firma el cartell d’unes Santes 2022 que volen ser més de la ciutat que mai

  • L’autora ha volgut reflectir «el sentiment de festa en tot el municipi que recuperarem aquest any»

  • Reivindica també que la dona pugui disfrutar de Les Santes i del carrer sense temor de possibles agressions masclistes

  • Per la seva part, Jaume Quílez serà el fotògraf que farà l’exposició d’imatges de Les Santes el 2023

Sit Cantallops firma el cartell d’unes Santes 2022 que volen ser més de la ciutat que mai

Sit Cantallops / Ayuntamiento de Mataró

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha presentat aquest dissabte, 26 de març, en el marc del primer Plenari de Les Santes, el cartell de la Festa Major 2022 i el fotògraf que farà l’exposició d’imatges de Les Santes l’any 2023. «Després de més de dos anys de pandèmia, aquest 2022 recuperarem la nostra festa i els nostres carrers», reivindiquen des de l’Ajuntament.

Sit Cantallops, autora del cartell, i Jaume Quílez, fotògraf, han sigut proposats per la Comissió d’Imatge de la Festa Major de Mataró, formada per membres d’entitats vinculades amb l’art de Mataró i persones a nivell individual vinculades al Plenari de Les Santes, al món de la fotografia i al cartell de Les Santes d’anys anteriors.

Així, des del consistori de la capital del Maresme defensen que la Comissió aquest any «ha apostat per la joventut i els talents emergents en l’elecció dels artistes». El Plenari ha començat amb una reflexió sobre la Festa Major mataronina sota el títol ‘Les Santes a debat. Xerrada al voltant de Les Santes i la tradició’, que ha comptat amb la participació de l’historiador Nico Guanyabens i l’antropòleg Guillermo Soler, moderat pel periodista Espartac Peran.

Sit Cantallops, autora del cartell de Les Santes 2022

Sit Cantallops va néixer a Arenys de Munt el 1993, actualment viu a Mataró i té múltiples vincles professionals i personals amb la ciutat. Cantallops va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en dibuix. També va estudiar il·lustració a l’Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals de Barcelona. D’allà ha extret gran part de la tècnica que utilitza i que la defineix. Actualment treballa de tatuadora a l’estudi AsimetricGallery. Al seu torn, ha participat en diverses mostres i projectes a La Destil·leria Espai Cultural de Mataró, al M|A|C – Mataró Art Contemporani i, aquest 2022, ha sigut autora de la Vella Quaresma.

Amb el cartell d’aquest any, l’autora ha volgut reflectir «el sentiment de festa a tota la ciutat que recuperarem aquest any», assenyalen des de l’Ajuntament. És per això que els edificis i llocs que hi ha dibuixats no són només del centre històric de Mataró i entre aquests destaca, per la seva mida, la basílica de Santa María, punt neuràlgic de la celebració de la Festa Major.

L’element central del cartell són les dues figures femenines, per la seva ubicació, pel seu volum i pel seu color. És una interpretació de com serien les santes Juliana i Semproniana ara, dones joves, naturals, amb actitud de gaudir de la festa i de la ciutat, del seu mar, del seu sol... L’artista reivindica la figura femenina com a element central del cartell i reivindica que la dona pugui disfrutar de Les Santes i del carrer sense temor de possibles agressions masclistes.

Notícies relacionades

Al cartell també es troben, de forma dispersa, totes les figures de les comparses institucionals. En la llegenda, Cantallops ha utilitzat els colors de Mataró: el blau i el vermell de la bandera oficial de la ciutat. 

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO