Crítica al capitalisme

Polèmica a Mataró per un joc de taula sobre ocupacions

  • El consistori creu que ‘Okupa tu també’ generarà més tensió social perquè crida a «resistir» davant «esbirros i policia»

Polèmica a Mataró per un joc de taula sobre ocupacions

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
ACN

El 23 de febrer està prevista la presentació a Mataró (Maresme) del joc de taula ‘Okupa tu també’, en el qual els jugadors han d’aconseguir ocupar una vivenda buida i teixir una estratègia per «resistir» davant «rendistes, esbirros i policia». Els impulsors ho defineixen com un projecte amb una «mirada crítica i social» i que retreu al capitalisme que faci de la vivenda un bé de mercat.

La presentació està prevista al Cafè del Mar, una de les entitats de la Unió de Cooperadors de Mataró. L’acte no ha passat desapercebut per al consistori i l’alcalde, David Bote, s’ha dirigit per carta a la presidència de la Unió de Cooperadors per demanar que s’anul·li l’acte: «Banalitzar el dret d’accés a la vivenda contribueix a generar més tensió i malestar social». En el seu escrit, l’alcalde demana a la presidenta de la Unió de Cooperadors, Anna Huertos, que pensi en altres fórmules per abordar la problemàtica de la vivenda que no passin per realitzar «apologia de fets delinqüencials que pertorben la convivència ciutadana». Bote creu que actes com la presentació d’aquest joc «no ajuden a resoldre el problema».

Bote ha aprofitat la comunicació amb l’entitat per recordar que l’Ajuntament posa tots els recursos a la seva disposició per ajudar a pal·liar els problemes d’accés a la vivenda, com l’ampliació del parc de vivenda pública o la mobilització de vivendes buides per «garantir l’accés a una vivenda digna a moltes famílies». De la mateixa manera, l’alcalde David Bote recorda a les entitats socials que tots els partits polítics del consistori han fet un front comú per lluitar contra «les ocupacions que generen molèsties als veïns i que estan associats a actes incívics que incrementen la sensació d’‘inseguretat’».

Notícies relacionades

Fonts de la cooperativa han explicat a l’ACN que aquest dimecres a la nit es reuniran per valorar la petició d’anul·lació de l’Ajuntament. La pressió del consistori ha molestat alguns membres de les entitats implicades en l’acte, que consideren «absurd» fer d’aquest un tema de debat: «És un joc de taula, no perdem la perspectiva», afirmen fonts consultades per l’ACN.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO