Maltractament animal

Tanquen una empresa de Mataró per la venda il·lícita de gossos provinents de l’Europa de l’Est

  • Els gossos vivien amuntegats en instal·lacions que no complien els requisits sanitaris i algun havia mort aixafat

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Guàrdia Civil ha tancat i precintat una empresa de Mataró (Maresme) per la comercialització il·lícita de gossos provinents d’Europa de l’Est. Els animals arribaven a la capital del Maresme i, posteriorment, eren distribuïts en altres establiments de l’empresa a Palma de Mallorca (illes Balears) i Telde (illes Canàries).

L’operació, denominada Canicat i liderada per agents del Seprona de les illes Balears, va permetre descobrir que els gossos vivien en instal·lacions que no complien els requisits sanitaris, amuntegats i que, fins i tot, algun havia mort aixafat. Al local de Palma, la Guàrdia Civil va intervenir un total de 25 animals que han sigut dipositats al Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus.

En el cas de l’establiment de Mataró, els agents van procedir al seu tancament i precintat, i van interposar nombroses denúncies per incompliments de la normativa vigent en matèria de benestar animal.

Notícies relacionades

L’operació va comptar també amb el recolzament de personal d’Inspecció de Treball, així com inspectors del servei de ramaderia de les Balears i dels serveis veterinaris i de benestar animal de Mataró.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO