Reciclatge

Una eina calcula la circularitat de les empreses que vulguin integrar-se al Parc Circular Mataró-Maresme

  • Són una cinquantena d’indicadors que van des de la innovació en processos de reciclatge fins al pes de la circularitat en l’estratègia de l’empresa

Una eina calcula la circularitat de les empreses que vulguin integrar-se al Parc Circular Mataró-Maresme

Consorci de Residus del Maresme

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consorci de Residus del Maresme i la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus de Mataró han creat una eina per valorar la circularitat de les empreses privades que vulguin formar part del Parc Circular Mataró-Maresme.

Consisteix en una cinquantena d’indicadors de circularitat que van des de la innovació en processos de reciclatge, l’ús de recursos energètics renovables i que el disseny de productes tingui un objectiu de durabilitat fins a criteris com el percentatge de materials reciclats en els productes provinents de proveïdors, la recuperació de residus com a matèries primeres secundàries i el pes de la circularitat en l’estratègia de l’empresa.

Així, sumant tots els criteris, si l’empresa supera el 50% significarà que l’economia circular forma part del seu model de negoci, mentre que si supera el 75% significarà que l’economia circular està totalment integrada en el seu model de negoci. En les proves realitzades fins ara s’ha treballat perquè les empreses que desitgin formar part del Parc Circular superin el 60% de circularitat.

A l’espera que es construeixi

La previsió és que la construcció del Parc Circular Mataró-Maresme es realitzi per fases. No obstant, les obres de la primera etapa s’han posposat a causa de la troballa de restes arqueològiques d’origen romà a la parcel·la on s’ha de construir el projecte.

Notícies relacionades

«En aquests moments s’estan portant a terme una sèrie de treballs arqueològics que permetran conèixer el valor de les troballes i l’impacte que aquests poden tenir en la construcció del Parc Circular», expliquen des del mateix Consorci de Residus del Maresme.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO