Des de fa un any

Dispositiu policial a Mataró per desallotjar per falta de salubritat un local ocupat

A l’immoble situat a l’avinguda de Perú es trobaven 22 persones, cinc de les quals menors d’edat

Dispositiu policial a Mataró per desallotjar per falta de salubritat un local ocupat

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia local ha desallotjat el matí d’aquest dijous 16 un local ocupat des de fa més d’un any per 22 persones, cinc de les quals menors d’edat, a l’avinguda Perú.

Durant l’operatiu, la Policia Nacional ha detingut vuit persones per motius d’estrangeria, asseguren fonts municipals de Mataró, mentre que els menors s’han posat sota custòdia dels Mossos.

L’operació s’ha realitzat amb l’autorització del Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona, atenent el protocol per falta de condicions d’habitabilitat, salubritat i seguretat que es va posar en marxa durant el mes de maig del 2020.

En el desallotjament han participat set dotacions de la Policia Local, tres del cos de Policia Nacional i una de Mossos. Al finalitzar, operaris de la brigada municipal han buidat i netejat l’immoble, que és de titularitat privada, per després procedir a tapiar-lo.

Riscos per a les persones

En una nota de premsa, l’Ajuntament de Mataró reafirma la seva competència per decretar la inhabitabilitat d’immobles «davant irregularitats o danys que afectin la solidesa estructural d’aquests, l’habitabilitat o per deficiències que afectin la salubritat».

En el marc d’aquesta prerrogativa, «l’Ajuntament pot desplegar tots aquells instruments que siguin necessaris, fins i tot sancions, quan els propietaris no compleixin les seves obligacions de conservació i de bon ús d’aquests», expliquen des del consistori.

Notícies relacionades

La Policia Local de Mataró ha realitzat des del 2020 18 actuacions de desallotjament preventiu per a situacions de risc per a la seguretat de les persones, on s’han desallotjat fins a 95 immobles ocupats de diversa tipologia (pisos, cases, locals, naus industrials, solars).

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments