Reacció local

L’alcalde de Mataró descarta la tornada dels peatges: «Seria una decepció, ja hem pagat prou»

El socialista David Bote a la joia al Maresme per la baixada de barreres a l’autopista C-32, que travessa la capital de la comarca

L’alcalde de Mataró descarta la tornada dels peatges: «Seria una decepció, ja hem pagat prou»
1
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú
Joan Salicrú

Periodista

ver +

«Apujar les barreres de la C-32 era una reivindicació històrica del Maresme, ara hem d’accelerar la pacificació de la Nacional II». Així va reaccionar l’alcalde de Mataró, el socialista David Bote, aquest 31 d’agost a la fi dels peatges a l’autopista C-32, que travessa la capital del Maresme i la connecta amb Barcelona.

El primer regidor de Mataró es va afegir a la joia a la comarca del Maresme secundant la visió del moviment antipeatges liderat per la Coordinadora Preservem el Maresme, no sense crítiques: «S’apujaran les barreres de l’autopista sense tenir una visió metropolitana i sense haver fet una reflexió sobre com pot afectar els fluxos de població, a més de no haver pensat com el transport públic es veu desincentivat».  

Davant la possibilitat que, com han deixat caure en alguna ocasió els executius autonòmic i estatal, els peatges puguin tornar en un futur, Bote es va mostrar contundent: «Al Maresme ja hem pagat prou; si al final ens diuen que cal tornar a pagar, serà una gran decepció. Em semblaria que hauríem enganyat la gent. Em semblaria ridícul».

La pacificació de «la gran avinguda del Maresme»

Malgrat que Bote no confia en un gran impacte en termes de trànsit a causa de la caiguda dels peatges, sí que entén que hi ha un gir important respecte a les inversions que la Generalitat ha anunciat per al conjunt de poblacions per les quals passa la Nacional II.

«La nostra aposta és posar en relleu la pacificació de la Nacional, no només pensant en Mataró sinó en el conjunt de la comarca, convertint-la en la gran avinguda del Maresme». Mataró ja té dissenyades les diferents intervencions urbanístiques que això comporta, de manera que el gran canvi té a veure amb el finançament d’aquestes obres.

Notícies relacionades

Així, per exemple, la rotonda que està previst instal·lar a la zona del Cargol i que estava previst que abonés exclusivament l’Ajuntament, l’alcalde entén ara que ha de ser finançada com a mínim parcialment el govern autonòmic. «Hem d’aprofitar aquesta injecció prevista per accelerar un procés que ja tenim plenament dibuixat», va afirmar Bote.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments