Acompanyament

Professionals del Consorci Sanitari del Maresme fan de mentors d’adolescents de Mataró en risc d’exclusió social

  • Les dues voluntàries han fet trobades quinzenals amb els joves durant 4 mesos i han establert així «una estreta relació»

Professionals del Consorci Sanitari del Maresme fan de mentors d’adolescents de Mataró en risc d’exclusió social

CSdM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’administrativa Laia Nieto i la tècnica de Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAE) Sara Vázquez del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) han participat en el ‘Programa Vitamina’ i han acompanyat, durant 6 mesos, dos joves en risc d’exclusió social de Mataró (Maresme). L’objectiu ha sigut «apoderar aquests adolescents perquè es converteixin en referents positius i liderin processos de transformació social als seus barris i entorns personals», afirmen des del CSdM.

Gràcies a una crida que es va fer a través de la intranet del Consorci, la Laia i la Sara es van apuntar com voluntàries del Programa Vitamina. Després d’una entrevista i una formació específica, a les noves mentores se’ls va assignar un adolescent a cada una, amb qui han fet trobades quinzenals durant 4 mesos i «han establert una estreta relació».

Des del CSdM afirmen que durant aquest temps, i amb aquesta mentoria personalitzada, «han pogut acompanyar aquests joves i ajudar-los a elaborar el seu projecte de vida mitjançant el desenvolupament personal, social, acadèmic i professional».

El projecte

El mentoratge és l’última etapa d’un programa que té una durada de 4 anys i que treballa amb nois i noies d’entre 15 i 18 anys en risc d’exclusió social. A part de les dues mentores, una resident d’últim any de psiquiatria del Consorci també va participar en el programa fent tallers sobre addiccions per als adolescents.

Notícies relacionades

«La valoració d’aquest mentoratge ha sigut molt positiva tant per les dues voluntàries com per l’equip Vitamina», diuen des del CSdM. 

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO