Acompanyar les famílies

Mataró aprova habilitar un espai de dol per a les famílies que pateixin una pèrdua perinatal o neonatal

Dijous 3 de juny el ple municipal va avalar, per unanimitat, una proposta de resolució presentada per ERC

Mataró aprova habilitar un espai de dol per a les famílies que pateixin una pèrdua perinatal o neonatal
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dijous passat, 3 de juny, l’Ajuntament de Mataró (Maresme) va aprovar habilitar un espai de dol per a les famílies de la ciutat que pateixin una pèrdua perinatal o neonatal, una proposta de resolució que va arribar al ple municipal a través de la secció local d’ERC-MES.

Es considera mort gestacional, perinatal i neonatal les pèrdues que es donen durant l’embaràs o en el moment entorn del naixement. És a dir, pèrdues durant la gestació, ja sigui en les primeres setmanes d’embaràs, o en gestacions a partir de les 28 setmanes –considerades morts fetals tardanes–, durant el naixement, o les morts dels nounats fins als 28 dies de vida.

«Es tracta de crear un espai col·lectiu específic per facilitar el dol i l’acompanyament de les famílies que pateixen la pèrdua del fill durant l’embaràs o després del part» afirma el text aprovat. Així, el consistori també s’ha compromès a recolzar les associacions destinades a acompanyar en el dol perinatal i neonatal que puguin sorgir a Mataró i a donar recolzament i acompanyament als progenitors que es trobin en aquestes situacions.

Notícies relacionades

A més, es farà «una cerimònia anual en record d’aquests nens», en el marc del Dia Mundial de la Mort Gestacional i Neonatal, el 15 d’octubre. En aquest marc, segons recull Mataró Audiovisual, des del govern local es va detallar que, des del mes de març, s’està treballant perquè Mataró compti amb un memorial d’aquestes característiques després d’una petició feta pel servei de pediatria del Consorci Sanitari del Maresme (CSM).

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO