Temporada d’estiu

Mataró tindrà una platja per a gossos aquest estiu per primera vegada

Serà a la zona que queda al costat del port, la platja de Ponent

Mataró tindrà una platja per a gossos aquest estiu per primera vegada
2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú
Joan Salicrú

Periodista

ver +

Mataró allotja una gran quantitat de gossos. Hi ha estadístiques –del Col·legi de Veterinaris, del 2016– que parlen de 14.000 gossos, tot i que la sensació és que el nombre s’ha incrementat i cada vegada hi ha més necessitat d’espais perquè facin les seves necessitats i de llocs on puguin jugar a l’aire lliure.

Probablement això, així com les peticions del col·lectiu de persones que tenen mascota, incentivarà que una part d’una de les platges de la ciutat, la de Ponent, al costat del port, es dediqui aquest estiu als gossos –i als seus propietaris–.

En concret, el que planteja l’ajuntament és que l’empresari de la restauració que vulgui instal·lar un servei –a manera de food truck– en aquesta zona del litoral sigui qui gestioni i controli l’accés d’aquest nou servei.

No serà, doncs, una «platja per a gossos» a l’ús sinó una explotació de restauració que podrà instal·lar cinc taules a la mateixa platja on estarà permès que hi hagi gossos solts (això sí, censats per l’ajuntament, que són una minoria). Substituirà així el xiringuito de gelats que s’instal·lava altres anys.

L’adjudicatari de la food truck haurà de donar informació a les persones usuàries, especialment del comportament dins de la platja de gossos, i fer el seguiment i comunicació de possibles incidències a l’ajuntament.

Es preveu que l’espai destinat a ciutadania amb gossos funcioni de l’1 de juny al 30 de setembre en horari de 10 a 19 hores, i estigui delimitat i tancat perimetralment per l’ajuntament.

Aposta per les ‘food trucks’

De fet, una de les novetats de la temporada de platges de la ciutat és la instal·lació de ‘food trucks’ en diversos punts de la platja. Aquesta singularitat s’inclou dins del plec de condicions per optar a explotar els serveis de temporada de les platges de Mataró que l’ajuntament acaba de publicar.

A la platja del Varador es preveuen quatre xiringuitos de restaurant amb terrassa i un xiringuito de lloguer de petites embarcacions. Com a diferència respecte a altres anys, s’elimina el xiringuito de gelats que hi havia al mig de la platja del Varador per qüestions de seguretat i evacuació.

A la platja del Callao, els serveis que s’ofereixen per explotar als possibles interessats són una food truck amb terrassa, un xiringuito de restaurant amb terrassa, un xiringuito amb terrassa i una zona recreativa flotant amb terrassa. Finalment, a la platja de Sant Simó es preveu un xiringuito amb terrassa.

Les persones interessades a regentar alguna de les activitats poden consultar els requisits a la plataforma de contractació pública i presentar les sol·licituds del 21 de febrer al 13 de març (fins a les 9 hores).

Els interessats a regentar un xiringuito o un altre dels serveis de temporada a les platges de Mataró poden presentar les seves ofertes per optar a l’adjudicació a partir de diumenge, 21.

Notícies relacionades

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO

 

Temes:

Animals