MOBILITAT

L’Ajuntament de Mataró atribueix a la «mala sort» l’incompliment de mesures per restringir el trànsit al centre

Uns informadors controlen els accessos coincidint amb la campanya de Nadal

El consistori està treballant en la instal·lació de càmeres amb lectura de matrícula

matt

matt

1
Es llegeix en minuts

La regidora d’Urbanisme i Comerç de Mataró, Núria Moreno, ha admès que les mesures anunciades el mes de febrer per pacificar el trànsit al centre de la ciutat no s’han arribat a consolidar mai en aquests 10 mesos. «Hem tingut mala fortuna», s’excusa la regidora, que atribueix l’incompliment a diverses avaries als pilons que haurien d’evitar el pas de vehicles a les principals artèries comercials.

Ara, coincidint amb la campanya de Nadal, s’ha previst que hi hagi informadors en els principals punts d’accés per barrar el pas del trànsit rodat i que així es puguin afavorir les compres. El compromís de Moreno és que els informadors «continuïn» també després de Nadal independentment de si hi ha avaries.

L’anunci d’aquest dimarts és el tercer que fa el govern municipal de Mataró en relació amb la implantació de les mesures de pacificació del centre de la ciutat. «No hem flexibilitzat el posicionament», defensa la regidora, malgrat que des del primer anunci, al febrer, mai no s’ha arribat a barrar el pas de vehicles al centre de la ciutat.

Incompliment en la desescalada

També es va intentar reprendre el compromís per intentar treure els cotxes del centre durant el mes de juliol, coincidint amb l’aixecament de les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19 i davant la necessitat que tenien les ciutats per generar espais de passeig amples on es poguessin garantir les distàncies. Aquell segon compromís també es va veure incomplert.

Moreno explica que en aquest temps s’han produït avaries «simultànies» als pilons dels dos punts d’accés principals a la Riera de Mataró i als carrers del seu al voltant. Fins ara no s’havia buscat tampoc cap alternativa, com els informadors que han començat a treballar aquest mateix dimarts coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal.

Notícies relacionades

Segons la regidora, els problemes que arrossega aquest projecte haurien de quedar resolts al llarg del 2021, ja que, més enllà dels pilons, l’ajuntament sembla que està treballant en la instal·lació de càmeres amb lectura de matrícula. Fins que això no passi, Moreno es compromet a mantenir els informadors de la campanya de Nadal i fer controls policials.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA