COOPERACIÓ I SOLIDARITAT

El 25è aniversari de la guerra de Bòsnia, eix central de la 23a Nit de la Solidaritat de Mataró

A causa de les circumstàncies derivades de la pandèmia, l'acte es podrà seguir en directe a través de Mataró Audiovisual i de la web municipal

La productora Clack presenta un projecte que repassa les principals accions dutes a terme entre el 1993 i el 1995 per part de la societat civil de la ciutat

mat

mat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 23a Nit de la Solidaritat de Mataró girarà entorn del 25è aniversari de la guerra de Bòsnia. L’alcalde, David Bote, donarà la benvinguda als protagonistes i als espectadors d’aquesta edició, que se celebrarà amb un format televisiu a causa de les circumstàncies derivades de la pandèmia i que es podrà seguir en directe a través de Mataró Audiovisual i de la web municipal, en què es quedarà el contingut per veure a la carta.

La conferència d’aquest any anirà a càrrec de Jasmina Mujezinovic, coordinadora de la Fundació per a la Democràcia Local (FDL), entitat successora de l’Oficina de Democràcia Local (ODL) de l’Ajuntament de Barcelona a Sarajevo (Districte XI). Mataró i Barcelona van ser dues de les ciutats que van dur a terme projectes de col·laboració i solidaritat amb Sarajevo.

Aquesta col·laboració, concretament la de Mataró amb el poble bosnià, és el tema del documental que es podrà veure a continuació de la conferència. Amb el títol Fa 25 anys de Mataró per Bòsnia, la productora mataronina Clack presenta un projecte que repassa les principals accions dutes a terme entre el 1993 i el 1995 per part de la societat civil de la ciutat.

El periodista Joan Salicrú serà l’encarregat de moderar el debat posterior entre Manel Vila, Dolors Fernàndez, Consol Prados i Edin Kadic. Finalment, la regidora de Cooperació Internacional, María José Pérez, serà l’encarregada de tancar aquesta Nit de la Solidaritat.

Col·laboració

L’Ajuntament de Mataró continua desenvolupant els projectes recollits en el Pla Director de Cooperació i Solidaritat (2018 a 2020). Durant el 2019, es va iniciar la tasca del Pla d’Educació per a la Ciutadania Global amb l’objectiu «d’avançar cap a una consciència crítica envers les causes que generen desigualtat i conflictes», assenyalen des del consistori.

El 2019 es va preparar també la convocatòria de subvencions a entitats: d’Activitats d’Educació per a la Ciutadania Global i de sensibilització en Cooperació i Solidaritat, que s’ha obert a principis d’aquest 2020. Així, durant el 2020, aquest compromís s’ha reprès i «es continua treballant en el procés d’elaboració del pla de manera participativa ja a través del paradigma de la cocreació», asseveren des de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Quant a la memòria del 2019, l’Ajuntament de Mataró ha col·laborat en diferents projectes amb un pressupost de 257.842,67 euros.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA