CORONAVIRUS

Mataró estudia alliberar la N-II perquè els veïns puguin sortir a fer esport

L'alcalde ha encarregat a l'àrea de Mobilitat una proposta sobre l'ús de l'espai públic durant la fase de desconfinament

foto 3062706

foto 3062706

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Mataró estudia mesures de mobilitat per fer front a les següents fases de desconfinament i un dels primers passos pot ser el tall de la carretera N-II perquè la gent pugui sortir a fer esport a partir de dissabte, si el Govern espanyol acaba donant la llum verda definitiva a la mesura.

«Tenim aquesta setmana per estudiar si podem alliberar espai», ha explicat l’alcalde de Mataró, David Bote, a preguntes de l’ACN sobre aquesta qüestió. La mesura permetrà als mataronins sortir a exercitar-se evitant aglomeracions i tenint en compte que dos dels espais preferits pels veïns de Mataró per sortir a córrer, com el passeig marítim o el parc Central, continuen tancats.

Més enllà del que passi amb la carretera, Bote va encarregar dilluns a l’àrea de Mobilitat una proposta sobre com s’haurà d’adaptar l’ús de l’espai públic durant el període de desconfinament. «Caldrà reforçar l’ús per als vianants de determinats carrers i la gent haurà de caminar a una certa distància», assegura l’alcalde.

Mesures similars en altres ciutats

Bote explica haver comentat amb altres alcaldes estratègies sobre com fer front a la nova mobilitat després que ajuntaments com els de Barcelona o Cornellà de Llobregat hagin anunciat ja mesures en aquest sentit.

Notícies relacionades

A la capital catalana, per exemple, és pacificaran carrers com Consell de Cent, Girona i Rocafort, es tancaran al trànsit trams dels laterals de Gran Via i Diagonal i s’ampliaran voreres com les de Via Laietana.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA