Aprenentatge i inserció

Un total de 24 joves es formaran per rehabilitar vivendes del projecte 'Lloguem!' de Mataró

La Fundació Salesians Sant Jordi es farà càrrec de l'aprenentatge en fusteria, maçoneria, eficiència energètica, fontaneria i electricitat

El projecte 'Lloguem!/Yes We Rent' té l'objectiu d'explorar solucions de vivenda assequible basades en l'economia social i cooperativa

e855c286-2ff0-445a-b617-8fdd546bf399

e855c286-2ff0-445a-b617-8fdd546bf399

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte ‘Lloguem!/Yes We Rent’, que té per objectiu explorar solucions de vivenda assequible basades en l’economia social i cooperativa a Mataró, es posa en marxa a través de la formació de 12 joves de la ciutat, d’entre 18 i 29 anys, com a personal tècnic en rehabilitació de vivendes. 

‘Lloguem!’ impulsa la creació de fórmules cooperatives entre demandants de vivenda de lloguer (cooperatives de llogaters) que permetin oferir condicions favorables a propietaris de vivendes desocupades que busquen mobilitzar les seves vivendes amb garanties.

La formació, que es va iniciar el mes d’octubre, té un doble vessant. D’una banda, aprendran els coneixements teòrics d’actuacions en l’àmbit de la fusteria, maçoneria, eficiència energètica, fontaneria i electricitat i, de l’altra, realitzaran activitats d’aprenentatge i serveis per posar en pràctica els coneixements adquirits.

Formació a càrrec de Salesians Sant Jordi

La formació la coordina i imparteix la Fundació Salesians Sant Jordi, que és un dels socis del projecte ‘Lloguem!’coordinat per l’Ajuntament de Mataró i finançat amb 2,5 milions d’euros procedents dels fons FEDER, a través de les Iniciatives Urbanes Innovadores (UIA en les seves sigles en anglès). 

Altres socis del projecte són el TecnoCampus Mataró-Maresme, la Fundació Unió de Cooperadors, la Diputació de Barcelona, i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La participació de la Fundació Salesians Sant Jordi se centra en la formació de treball que va començar l’octubre amb un grup de 12 joves. 

Aprenentatge i inserció

En el marc del projecte, que durarà fins a finals del 2021, es formaran un total de 24 joves, distribuïts en dos grups, de 12 persones cada un. 

Els joves reben (i rebran) formació teòrica i pràctica en fusteria, pintura, electricitat, fontaneria, tasques de maçoneria, riscos laborals, eficiència energètica i altres formacions transversals i de tutoria. 

La selecció dels participants s’ha fet des de Salesians Sant Jordi d’entre les derivacions rebudes des del Servei de Benestar Social i d’Ocupació de l’Ajuntament, altres entitats del Tercer Sector de la ciutat de Mataró, així com de la mateixa entitat.

Notícies relacionades

L’objectiu és que aquests joves puguin fer els arranjaments a les vivendes que formin part del projecte ‘Lloguem!/Yes We Rent’ i, alhora, que els serveixi per facilitar la seva inserció al món laboral o el retorn al sistema educatiu.

Més notícies de Mataró