DOS ITINERARIS

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch de Mataró se centren en el patrimoni de Rocafonda

Dos recorreguts guiats, el 16 i 17 de novembre, i una conferència prèvia el dia 7 conformen el programa de la cita anual amb l'urbanisme de la ciutat

L'esdeveniment se centrarà en equipaments com ara Can Noè i el Cementiri dels Caputxins, i també traurà a la llum joies amagades com la Casa Anson

large

large

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 9a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch es dedica de manera monogràfica al barri de Rocafonda. 

La proposta convida a revisitar la zona amb la intenció de posar èmfasi en la funció i el pes que el patrimoni i el paisatge urbà han tingut en aquesta part de la ciutat al llarg del temps, generant un espai obert a noves iniciatives i nous models de vivenda, des de les cooperatives a la Ciutat Jardí a la reconversió d’antigues infraestructures en nous eixos cívics i paisatgístics.

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch volen donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats, i acostar-lo a la ciutadania; així com fer evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor de la ciutat. 

El cap de setmana del 16 i 17 de novembre es proposen dos itineraris: el primer, dissabte, dedicada als Eixos i actius de Rocafonda i l’altre, diumenge, al patrimoni històric del barri, amb sortida a les 10 hores del matí i amb una durada de tres hores i mitja. 

Les activitats són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament (fins al 15 de novembre) a l’adreça urbanisme@ajmataro.cat. L’aforament és limitat.

Notícies relacionades

L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament amb el patrocini d’Aigües de Mataró, i en aquesta edició s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Veïnal Rocafonda-l’Esperança-Ciutat Jardí-Valldeix, de Cementiris Metropolitans-Cementiri dels Caputxins de Mataró, de l’Oficina de Barris i l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats de l’Ajuntament i de tècnics municipals i experts que participaran en els recorreguts de visita.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA