UNA FORMACIÓ NECESSÀRIA

La Fundació Hospital de Mataró i el Portland Institute formen professionals per atendre processos de dol

De l'1 al 3 de novembre tindrà lloc a Barcelona el primer taller formatiu, fruit de la col·laboració entre les dues institucions, impartit pel psicòleg Robert A. Neimeyer, referent internacional en la matèria

El projecte sanitari vol contribuir a posar de manifest a l'agenda pública i social l'atenció a les situacions de pèrdua, amb l'objectiu d'incorporar-la de manera específica a la cartera de serveis públics

44d3553a-bed8-4170-808b-85f582e272be

44d3553a-bed8-4170-808b-85f582e272be

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró i el Portland Institute for Loss and Transition dels Estats Units faran, de l’1 al 3 de novembre al Palau Macaya de La Caixa (Barcelona), el primer acte de formació fruit del conveni entre les dues institucions. El taller està dirigit a professionals assistencials i de serveis socials.

Aquest projecte docent contribueix a millorar la formació dels professionals que tracten els processos de dol, ja que s’ha detectat la necessitat d’aportar nous programes formatius basats en l’evidència científica. A més, la iniciativa permetrà repensar la millora de l’atenció als processos de dol en l’àmbit comunitari i en l’especialitzat, així com la coordinació entre nivells, a partir d’una base conceptual rigorosa i compartida.

El projecte ha de contribuir a posar a l’agenda pública i social l’atenció al dol amb l’objectiud’incorporar-la de manera específica a la cartera pública de serveis.

El taller serà impartit pelDr. Robert A. Neimeyer, fundador i director del Portland Institute for Loss and Transition, que també és professor al Departament de Psicologia de la Universitat de Memphis. Ha publicat 30 llibres, és l’autor de prop de 500 articles científics i capítols de llibres i és editor de la revista ‘Death Studies’.

Com a reconeixement a les seves contribucions acadèmiques, li ha sigut atorgat el Premi Eminent de la Facultat per la Universitat de Memphis, és membre de la divisió de Psicologia Clínica de l’American Psychological Association i premi Lifetime Achievement atorgat per l’Associació per a l’Educació i l’Assessorament de la Mort i la Xarxa Internacional sobre el Significat Personal. Les seves aportacions en el recolzament al dol i la pèrdua l’han convertit en una de les veus més influents d’aquest camp en l’actualitat.

Programa d’atenció integral de La Caixa

Més enllà de facilitar l’espai al Palau Macaya, La Caixa col·labora amb la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena des del 2008, a través del Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades.

La Fundació Hospital participa des del començament del programa, gestionant actualment un EAPS (Equip d’Atenció Psicosocial) format per cinc psicòlegs que s’integren als equips ja existents dels àmbits hospitalari i domiciliari del Maresme i la Selva. 

Notícies relacionades

Des de l’inici del programa aquest EAPS ha atès més de 4.000 pacients, 5.300 familiars i 600 persones en dol.

Més notícies de Mataró