EN TRES MESOS

Mataró inicia les obres de millora del Parc del Nord

El projecte preveu reordenar els itineraris que connecten els diferents espais d'aquesta zona verda de 29.224 m²

Es crearan noves escales i zones d'estada, i s'eliminaran els arbustos a la zona del camp de futbol

8845058e-49cf-40bd-accc-a332363b88f4

8845058e-49cf-40bd-accc-a332363b88f4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró comença aquesta setmana els treballs de millora del Parc del Nord, que permetran reordenar aquesta zona verda del barri de Vista Alegre. La regidora de Gestió de l’Espai Públic, Elizabet Ruiz, i el regidor de Verd Urbà, José Antonio Ricis, acompanyats de tècnics municipals, van explicar dimecres passat als veïns en una reunió informativa el calendari previst per dur a terme els treballs.

El Parc del Nord ocupa una superfície de 29.224 m² i se situa entre els carrers d’Almeria i Salvador Espriu. L’espai verd integra al seu interior el Centre Social Carrer d’Almeria i el Camp Municipal de Futbol Vista Alegre-Els Molins, en el seu punt més alt.

Les obres

Els treballs previstos consistiran a reordenar els itineraris i millorar la connectivitat del parc. La plaça d’accés des de la ronda de Sant Oleguer es configurarà de nou, situant-la a una cota lleugerament inferior a l’actual i creant una zona d’estada amb bancs adaptats a la topografia. 

L’espai es connectarà mitjançant escales formades per travesses de fusta amb la rampa de formigó que dona al carrer d’Almeria, amb el centre social el camp de futbol.

L’àrea perimetral del camp de futbol s’ampliarà de 2 a 2,5 m, s’eliminaran les plantes arbustives per millorar les vistes i es resituaran els bancs existents. El drenatge en aquest punt es millorarà amb una canalització de grava que finalitzarà en un mur per retenir el terreny. Al costat oest del camp s’instal·larà una barana de fusta com a element de protecció.

Els treballs els durà a terme l’empresa Drim Medi Ambient, SL per encàrrec de l’Ajuntament i amb un pressupost d’adjudicació de 123.752,44 € (IVA inclòs). Les obres tenen un termini d’execució de tres mesos. Mentre durin els treballs quedaran afectades les places d’estacionament que hi ha a la part inferior del parc, al costat de la ronda de Sant Oleguer.

Notícies relacionades

Paral·lelament a la realització d’aquest projecte de millora, l’Ajuntament té previst ubicar dins de la zona verda un nou parc urbà de salut amb aparells gimnàstics per a persones grans. Així mateix, es revisarà l’enllumenat de l’entorn per detectar i eliminar zones fosques que poden generar inseguretat.

Més notícies de Mataró 

Temes:

Urbanisme