La Fundació Iluro absorbeix la Laru de Mataró, dedicada al món de l'esport des de 1975

Els responsables de la fundació hereva de Caixa Laietana defensen que el món de l'esport és també vàlid per emprendre els valors fundacionals de la institució

foto-laru-iluro

foto-laru-iluro

2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

La Fundació privada Unió Recreativa Laru és un club poliesportiu de Mataró creat el 1975 per un grup d’amics habituals del restaurant Can Laru i inicialment s’orientava cap a la pràctica del futbol a través de la Penya Laru.

Amb el temps, no obstant, va anar desenvolupant un complex esportiu de 20.000 m2a la Riera de Can Gener (zona de Can Bruguera) de la capital del Maresme que compta amb un camp de futbol convertible en dos camps de futbol 7, un camp de futbol sala, dues pistes de tennis de terra batuda, cinc pistes de pàdel, una piscina, un frontó i una sala de fitnes/gimnàs. Organitza lligues de futbol, futbol 7 i futbol sala, amb més de 85 equips inscrits.

Tot aquest patrimoni necessita una gestió professionalitzada i una presidència executiva, però els projectes tenen els seus moments més i menys forts. Estant en un d’aquests últims, i en el marc d’un procés de converses que la Fundació Iluro –hereva de Caixa Laietana– duu a terme amb altres entitats del territori on actua, les dues institucions han arribat a un acord segons el qual la Fundació Laru serà absorbida per la Fundació Iluro després de gairebé un any de reunions.      

L’acord es va firmar l’1 de juliol i s’executarà formalment el mes de setembre i es planteja com un ‘win-win’: beneficis per a tot el món. Els promotors de la Laru perquè podran dormir tranquils sense témer pel futur de l’entitat que ells van crear, i la Fundació Iluro perquè alhora que incorpora un vessant esportiu a la seva missió, incorporarà un patrimoni que podria ajudar-la en les seves finances sempre complicades. A més, la integració de tot allò relacionat amb l’administració provinent de la Laru permetrà efectuar economies d’escala i optimitzar recursos.

Un acord favorable per a totes les parts

Des de la Fundació Iluro, la seva directora Marta Ibarz assegura que la institució hereva de la caixa d’estalvis local “mantindrà i potenciarà l’activitat esportiva que s’ofereix actualment des de la Laru al mateix temps que treballarà per introduir programes on l’esport sigui una eina d’integració social. Fins ara ho havíem fet més amb el camp de la lectura i la cultura i ara ho farem amb l’esport, que també és cultura”. “Mantenim els nostres valors fundacions i l’esperit de servei a la ciutat”, resumeix.

L’acord inclou també la subrogació de la mitja dotzena de persones que treballen a la Laru per part de la Fundació Iluro.   

Notícies relacionades

Ibarz emmarca la consecució d’aquest pacte dins del diàleg que la Fundació Iluro té establert amb altres fundacions com La Caixa, la Fundació Palau o la fundació Catalunya La Pedrera “per identificar possibles col·laboracions per sumar i arribar més lluny del que arribaríem sols”.

Més notícies de Mataró