L'ANY QUE VE

Mataró acollirà un centre dedicat a l'economia circular pioner al sud d'Europa

El Parc Maresme Circular ocuparà una parcel·la de 18.000 m² situada al polígon industrial de Mata-Rocafonda

La primera fase de construcció compta amb un pressupost de 5 milions i es preveu que comenci a principis del 2020

ecc8ca07-60ed-4efe-83a8-525672d34a20

ecc8ca07-60ed-4efe-83a8-525672d34a20

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró acollirà l’any que ve el Parc Maresme Circular, un centre d’economia circular pioner al sud d’Europa que el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM) construirà en una parcel·la de 18.000 m² situada al polígon industrial de Mata-Rocafonda.

La primera fase de construcció del centre compta amb un pressupost de 5 milions d’euros i es preveu que l’inici de les obres sigui a començaments del 2020, i que acabi la tardor del mateix any.

Aquesta etapa inicial inclou l’edificació de l’espai REFER, amb zones dedicades a l’economia circular i dirigides a la ciutadania, com ara serveis d’assessorament en autoreparació, formació i tallers de manteniment i reutilització de voluminosos, entre d’altres.

Amb el projecte Maresme Circular, la ciutat pretén impulsar la creació de llocs de treball, com també convertir-se en un pol d’innovació i tecnològic en matèries de sostenibilitat, i esdevenir un municipi referent en l’àmbit de l’economia circular al sud d’Europa.

Exposició de projectes finalistes

Durant tot el mes de juliol es pot visitar, al vestíbul del Centre Integral d’Avaluació de Residus del Maresme, una exposició amb els treballs presentats al concurs per desenvolupar el projecte executiu de l’edifici.

Notícies relacionades

S’hi podran veure les cinc propostes que van superar els requisits tècnics requerits en el concurs, el guanyador del qual va ser el presentat per Julià Arquitectes Associats SL, que ara té fins al mes d’octubre per entregar el projecte definitiu.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA