EQUIPAMENTS COMERCIALS

Tret de sortida a l'ampliació del Mataró Parc a 50 dies de les eleccions

L'alcalde de Mataró encarrega als serveis municipals els estudis urbanístics previs a la modificació del Pla General al sector C1, on està situat el centre comercial

Entrada al Mataró Parc. / ACN

Entrada al Mataró Parc.
mapac1mataro definitiu

/

2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

“Crear un marc urbanístic [...] per donar resposta a l’interès  d’ampliació  de Mataró Parc, respectant el model comercial dual [i] l’equilibri amb el comerç de proximitat del centre i els barris”. 

Aquesta –aparentment– innòcua frase inclosa en un decret firmat divendres passat per l’alcalde David Bote i presentat aquest dilluns a la Junta de Portaveus emmascara una presa de posició definitiva respecte un dels temes candents en la governació local des de fa gairebé dues dècades: el govern de la capital del Maresme –format en solitari pel PSC– opta definitivament per explorar la possible ampliació del centre comercial i converteix el tema en un dels ítems rellevants de la pròxima campanya electoral.

Al decret esmentat, l’alcalde David Bote encarrega als serveis municipals els estudis urbanístics previs a la modificació del Pla General no només al sector C1 “Cirera Nord” –on s’ubica el Mataró Parc i on es faria la seva ampliació– sinó també als sectors “Carretera de Cirera” i “Turons D” i “Turons E”.

Es vol, doncs, reordenar, repensar, tot aquest sector que queda per sobre de l’autopista C-32. Però a ningú se li escapa que el principal objectiu d’aquest procés és fixar posició sobre l’assumpte Mataró Parc, gairebé tan difícil com la possible arribada a la ciutat d’El Corte Inglés.   

Un pas legalment necessari però totalment insuficient

Atenció: el de dur a terme “els estudis urbanístics previs a la modificació del Pla General” és un pas absolutament necessari des d’un punt legal per emprendre l’ampliació del Mataró Parc, però al mateix temps totalment insuficient. En realitat, fins que el ple de l’ajuntament, per majoria absoluta a l’ésser tema urbanístic, no donés el seu recolzament a una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana en aquest sector i el Departament de Territori de la Generalitat no el confirmés, tot quedaria com fins al moment.   

De fet, aquest gest de Bote, de caràcter políticament simbòlic tot i que tingui efectes legals, respon a una estratègia electoral per posicionar el PSC com el principal valedor de la hipotètica ampliació del centre comercial després que durant aquests últims quatre anys no hagi sigut possible arribar a cap acord amb la resta de grups municipals respecto aquesta qüestió.

La regidora d’Urbanisme, Núria Moreno, que va assumir el càrrec l’octubre del 2017 després de la marxa de CiU del govern l’hi va posar com un dels seus deures principals, però durant aquest temps ha sigut impossible arribar a un consens entre una majoria de les formacions presents en el consistori local.

Notícies relacionades

També és veritat que la proximitat amb les eleccions generals i les mateixes locals no ha ajudat a generar un clima on aquesta proposta pogués ser debatuda formalment en el ple. Vista la situació, l’alcalde Bote no ha dubtat a utilitzar una de les seves prerrogatives per ensenyar les seves cartes i deixar clara la seva posició política en un tema delicat, que genera anticossos en una part de la ciutat però no precisament entre els seus votants.

Més notícies de Mataró  

Temes:

Comerç