21 febr 2020

Anar al contingut

OCUPACIÓ DE VIVENDES

La policia local de Mataró ha obert 450 expedients per ocupacions de vivendes o locals des del juny del 2017

La comissió municipal per a la gestió del risc per a la seguretat i la convivència derivada de l'ocupació de vivendes s'ha reunit per valorar la problemàtica a la ciutat

Els casos coneguts per la Unitat de Convivència i Civisme estan repartits per tota la ciutat, si bé s'ha registrat un major nombre d'expedients en els àmbits de Cerdanyola, Rocafonda i Centre-Eixample

El Periódico

La policia local de Mataró ha obert 450 expedients per ocupacions de vivendes o locals des del juny del 2017

La Unitat de Convivència i Civisme de la policia local de Mataró ha actuat des de la seva creació, el juny del 2017, en 450 casos d’ocupacions il·legals de vivendes a la ciutat, recolzant els veïns i les comunitats afectades, segons informa l’ajuntament. 

Les dades referents als expedients tramitats es van donar a conèixer divendres passat 1 de març als membres de la comissió municipal per a la gestió del risc de la seguretat i la convivència derivada de l’ocupació de vivendes, que es van reunir per valorar l’estat actual d’aquesta problemàtica a la ciutat.

Els casos coneguts per la Unitat de Convivència i Civisme estan repartits per tota la ciutat, si bé s’ha registrat un major nombre d’expedients en els àmbits de Cerdanyola, Rocafonda i Centre-Eixample. 

En relació amb els casos coneguts, la policia local ha identificat 453 persones i ha tingut coneixement de 120 denúncies penals interposades pels titulars de les vivendes respecte a les ocupacions de la seva propietat. Del total dels 450 expedients, en 52 casos s’ha produït una defraudació del servei d’aigua, en cinc casos de gas i en 198 casos d’electricitat.

Des de la posada en marxa d’aquesta unitat policial, i gràcies a la col·laboració ciutadana, s’han evitat 67 ocupacions, ja que la intervenció policial s’ha pogut fer en el moment que s’intentava accedir a la vivenda, i que han quedat registrades com a temptatives d’usurpació.

Segons afirma el consistori, la Unitat de Convivència i Civisme es va crear amb l’objectiu de lluitar contra les ocupacions indiscriminades de vivendes que provoquen problemes de convivència i, de passada, contribueixen a disminuir el parc potencial de vivendes per al lloguer social i assequible. Està formada per vuit agents (quatre en torn de demà i quatre en torn de tarda) i un cap. En la majoria d’actuacions es procedeix a la identificació dels ocupants i l’assessorament a veïns i propietaris

Comissió municipal

L’ajuntament va crear a finals del 2016 la Comissió municipal per a la gestió del risc per a la seguretat i la convivència derivada de l’ocupació de vivendes, que divendres passat va ser convocada per fer balanç de les accions desenvolupades en els últims mesos.

A part de les dades d’expedients tramitades per la policia local, el degà del Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio Naveira, també va explicar als membres de la comissió com està influint a nivell judicial l’entrada en vigor de la llei 5/2018, de l’11 de juny, que ha agilitat el procés de recuperació de les vivendes per part dels propietaris d’immobles ocupats amb l’anomenat ‘desnonament exprés’.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Desnonaments