OCUPACIÓ DE VIVENDES

La policia local de Mataró ha obert 450 expedients per ocupacions de vivendes o locals des del juny del 2017

La comissió municipal per a la gestió del risc per a la seguretat i la convivència derivada de l'ocupació de vivendes s'ha reunit per valorar la problemàtica a la ciutat

Els casos coneguts per la Unitat de Convivència i Civisme estan repartits per tota la ciutat, si bé s'ha registrat un major nombre d'expedients en els àmbits de Cerdanyola, Rocafonda i Centre-Eixample

14516

14516

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unitat de Convivència i Civisme de la policia local de Mataró ha actuat des de la seva creació, el juny del 2017, en 450 casos d’ocupacions il·legals de vivendes a la ciutat, recolzant els veïns i les comunitats afectades, segons informa l’ajuntament. 

Les dades referents als expedients tramitats es van donar a conèixer divendres passat 1 de març als membres de la comissió municipal per a la gestió del risc de la seguretat i la convivència derivada de l’ocupació de vivendes, que es van reunir per valorar l’estat actual d’aquesta problemàtica a la ciutat.

Els casos coneguts per la Unitat de Convivència i Civisme estan repartits per tota la ciutat, si bé s’ha registrat un major nombre d’expedients en els àmbits de Cerdanyola, Rocafonda i Centre-Eixample. 

En relació amb els casos coneguts, la policia local ha identificat 453 persones i ha tingut coneixement de 120 denúncies penals interposades pels titulars de les vivendes respecte a les ocupacions de la seva propietat. Del total dels 450 expedients, en 52 casos s’ha produït una defraudació del servei d’aigua, en cinc casos de gas i en 198 casos d’electricitat.

Des de la posada en marxa d’aquesta unitat policial, i gràcies a la col·laboració ciutadana, s’han evitat 67 ocupacions, ja que la intervenció policial s’ha pogut fer en el moment que s’intentava accedir a la vivenda, i que han quedat registrades com a temptatives d’usurpació.

Segons afirma el consistori, la Unitat de Convivència i Civisme es va crear amb l’objectiu de lluitar contra les ocupacions indiscriminades de vivendes que provoquen problemes de convivència i, de passada, contribueixen a disminuir el parc potencial de vivendes per al lloguer social i assequible. Està formada per vuit agents (quatre en torn de demà i quatre en torn de tarda) i un cap. En la majoria d’actuacions es procedeix a la identificació dels ocupants i l’assessorament a veïns i propietaris

Comissió municipal

L’ajuntament va crear a finals del 2016 la Comissió municipal per a la gestió del risc per a la seguretat i la convivència derivada de l’ocupació de vivendes, que divendres passat va ser convocada per fer balanç de les accions desenvolupades en els últims mesos.

Notícies relacionades

A part de les dades d’expedients tramitades per la policia local, el degà del Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio Naveira, també va explicar als membres de la comissió com està influint a nivell judicial l’entrada en vigor de la llei 5/2018, de l’11 de juny, que ha agilitat el procés de recuperació de les vivendes per part dels propietaris d’immobles ocupats amb l’anomenat ‘desnonament exprés’.

Més notícies de Mataró 

Temes:

Desnonaments