SANTES POLÈMIQUES

Els independentistes esbronquen l'alcalde de Mataró durant la Crida de la festa major

Els crits de «llibertat», «independència» i «Bote, dimissió» silencien el discurs inaugural de les Santes

cridada bote / periodico

1
Es llegeix en minuts
M.Coll

Per segon any consecutiu,els crits i les proclames independentistes van silenciar ahir a la tarda el discurs de l’alcalde socialista David Bote durant la Crida, l’acte d’inici de les Santes, la festa major de Mataró. Només sortir al balcó de la casa consistorial, en una Riera plena com cada any, es van alçar desenes de pancartes grogues amb el lema “República-Llibertat”. També es van sentir crits de “llibertat”, “independència” i “Bote dimissió”.

Aquesta és la segona ocasió en què les associacions independentistes de la ciutat intenten boicotejar el tradicional discurs de l’alcalde que dona inici a les festes: l’any passat el socialista es va mostrar contrari a la celebració del referèndum i aquest any se li retreu haver recolzat el 155, no haver materialitzat acords aprovats per majoria en el ple municipal vinculats amb el procés i haver ordenat a la brigada municipal la retirada de llaços grocs de la via pública.

Van ser poques les paraules de Bote que es van poder escoltar des del públic. L’alcalde va apel·lar a viure "unes Santes compartides", malgrat saber que som "molt diferents". També va demanar que "guanyi el respecte, la pluralitat i el civisme", "que no hi hagi cap agressió sexista" i que el foc tanqui les ferides i que comencin nous camins de pau i esperança. L’alcalde va dedicar també unes paraules d’ànim a dos mataronins ferits en l’accident d’un barco turístic ahir a Vigo, i va finalitzar la intervenció demanant "respecte, civisme, passió, seny i bogeria” i amb el tradicional "Glòria a les Santes”.

Membres d’algunes comparses de les Santes i alguns ciutadans lamentaven que un any més s’hagi polititzat l’acte inaugural de les Santes. Una politització que aquesta vegada no ha sigut exclusiva de les entitats civils independentistes.

Notícies relacionades

Aquest any, just al costat de l’alcalde, el portaveu del grup municipal de CIU, Joaquim Fernández, va lluir una samarreta amb el lema“Llibertat presos polítics”.I uns minuts abans de l’inici de l’acte, el portaveu del PP, José Manuel López, mitjançant Twitter denunciava: “Em sembla una vergonya que des del PSC de Mataró estiguin enviant whatsaps a membres d’Entidades perquè vagin aquesta tarda a la Crida a recolzar l’alcalde”. Davant de l’edifici consistorial, efectivament, hi havia també pancartes de suport a Bote, molt minoritàries.

Més notícies de Mataró