Nou centre

Cinc equips es disputen la reconversió del centre històric de Mataró

Els despatxos d'arquitectura finalistes ara disposen de cent dies per presentar les seves propostes definitives

arquitectos

arquitectos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana s’han conegut els cinc projectes finalistES del Concurs d’Idees del Pla d’Impuls al Centre de Mataró convocat per transformar la imatge del centre històric i comercial de la capital del Maresme.

Una característica comuna de tots és l’experiència prèvia en projectes de renovació de centres urbans. Els cinc seleccionats han sIGUt: Ariadna Perich Capdeferro (responsables de la regeneració urbana del nucli antic de Tarragona); UTE Ravetllat Arquitectura – B2B Arquitectes (autors de la rehabilitació de la zona del Mercat de Sant Antoni de Barcelona); Jordi Henrich Monràs, ARQ (autors del projecte de xarxa col·laborativa de la ciutat de Gouda, Holanda); UTE 6 – Mataró (firmen la recuperació del centre històric de Balaguer o la revitalització del barri del Rec de Igualada) i Pere Serra Arquitectura SLP (responsables de la intervenció integral dels barris de Santa Caterina i Sant Pere de Barcelona).

Dels 23 equips presentats, el jurat n’ha valorat aspectes com la faceta multidisciplinària dels equips candidats, l’experiència dels professionals integrats en els diferents equips i els resultats obtinguts en la seva trajectòria en les matèries objecte del concurs així com les idees prèvies que plantegen en relació amb les seves propostes d’actuació pel centre de Mataró. Ara els cinc equips seleccionats disposaran fins al 18 d’octubre, uns 100 dies hàbils, per presentar les seves propostes finals.

Objectiu del concurs

Notícies relacionades

L’objectiu d’aquest concurs d’idees és dissenyar una estratègia i un model que inclogui accions econòmiques, urbanístiques, arquitectòniques, de mobilitat, així com de dinamització econòmica, cultural i social que permetin impulsar el centre de Mataró com a motor d’activitat cultural, comercial i turística integrada dins d’un únic discurs que realci el seu llegat històric i patrimonial. Cadascun dels 5 equips finalistes són beneficiaris d’un premi de 10.000 € i el guanyador del concurs rebrà un premi addicional de 10.000 € més.

Més notícies de Mataró