Noves tecnologies

Mataró acull la I Jornada Pedagògica sobre ús i abús de les noves tecnologies

L'exconsellera d'educació Irene Rigau i el periodista de TV3 Carles Prats protagonitzaran l'acte inaugural

Jornada Pedagògica sobre ús i abús de les noves tecnologies a Mataró.

Jornada Pedagògica sobre ús i abús de les noves tecnologies a Mataró. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
M.Coll

Fins i tot ens hi referim amb el terme ‘noves tecnologies’, però en poc temps s'han convertit en tan habituals, especialment entre els joves, que en aquest moment la principal preocupació de pares i educadors ja no és el seu ús, sinó el seu abús i fins i tot la seva addicció.

Divendres que ve, 16 de març, l'Institut Thos i Codina de Mataró acolliran la primera Jornada Pedagògica sobre ús i abús de les noves tecnologies. Una proposta dirigida a professors, pares i alumnes, però oberta a tota la ciutadania.

“Cada vegada tenim més nois i noies enganxats als videojocs, a internet i als mòbils, i els pares i els professors ja no saben què fer”, comenta Aleix Banús, psicòleg del centre i coordinador d'aquest esdeveniment. “A l'institut treballem les noves tecnologies des del bon ús, però no podem oblidar que també tenen un altre vessant”, recorda.

En aquesta jornada hi haurà diferents conferències com: “Ús excessiu de les tecnologies o addiccions a les pantalles?”, a càrrec de Sara Soria, del CSDM del Consorci Sanitari del Maresme; “L'ús de les noves tecnologies... poden generar addicció?”, a càrrec de Maria Lleras, de l'Hospital Sant Joan de Déu, o “Addictes o apoderats? Nosaltres i les GAFAM”, a càrrec de Ferran Ruiz, especialista en ús educatiu de les TIC, entre d'altres.

Notícies relacionades

Aquesta jornada plena d'activitats neix de la realitat. “Als joves els hem posat un mòbil a la mà, una arma molt potent, però no els hem ensenyat a fer-la servir”, assegura Banús. Per aquesta raó, al migdia, tots els alumnes del centre participaran en una performance de sensibilització sobre el tema. I protagonitzaran l'acte inaugural l'exconsellera d'educació Irene Rigau i el periodista de TV3 Carles Prats.

Més notícies de Mataró