CONSEQÜÈNCIES DE L'1-O

El PSC governarà Mataró en solitari amb sis regidors després de la marxa de CiU

Núria Moreno, que controlarà Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, nova dona forta de l'equip municipal

 Compareixença de l’alcalde de Mataró, David Bote, amb els regidors del PSC.

 Compareixença de l’alcalde de Mataró, David Bote, amb els regidors del PSC. / Jordi Pujolar

3
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

L'alcalde de Mataró, David Boteha donat a conèixer aquest matí el nou cartipàs municipal després que ahir el grup municipal de CiU renunciés a les seves competències delegades de Govern i trenqués l'‘Acord de Govern pel Progrés de Mataró’ que havia firmat amb el PSC per al present mandat 2015. A partir d'ara el PSC governarà en minoria, amb 6 regidors.

Durant l'any i mig que queda de mandat, Bote planteja un govern concentrat només en els cinc regidors del PSC, “el seu petit gran equip”, com l'ha nomenat.

Qui rep més atribucions és Núria Moreno, nova primera tinenta d'alcalde, que deixarà l'àmbit de Via Pública i passarà a controlar Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura. Són tres àrees clau que estaven en mans dels regidors de CiU: Núria Calpe, Dolors Guillén i Joaquim Fernàndez, respectivament.  

El segon tinent d'alcalde serà Joan Vinzo, fins ara responsable de Sanitat i Consum, que incorpora l'àrea de Benestar Social, Convivència i Habitatge, que fins al moment portava la regidora de CiU Isabel Martínez.

El tercer tinent serà Juan Carlos Jerez, fins ara responsable de la Hisenda Municipal, que serà també el responsable de la Policia Local i Mobilitat, així com de Bon Govern, que inclou Participació, fins ara responsabilitat de Joaquim Fernàndez.  

El regidor d'Educació Miquel Àngel Vadell incorpora Espais Públics, Equipaments Municipals i Sostenibilitat i, finalment, Marisa Merchán es manté com a responsable de la regidoria de Joventut i Dona –ara es reanomena com a “Polítiques de gènere”- i serà també la responsable d'Esports, fins ara en mans de Josep Maria Font. 

Resposta a CiU: no hem incomplert cap punt de l'acord

“Són ells qui ha decidit marxar i trencar el pacte. A més, les raons que addueixen per trencar-lo no estan a l'acord de govern; no hem incomplert cap dels compromisos que vam assumir en aquell moment”, ha afirmat l'alcalde David Bote per rebatre els arguments pels quals el cap del grup municipal de CiU, Joaquim Fernàndez, va justificar la marxa del govern.

Sobre el seu rebuig a la violència, que CiU va afirmar ahir que havia sigut massa tímid, David Bote va aclarir: “Diumenge vaig afirmar que trobava innecessari i injustificat l'ús de la força contra una manifestació pacífica. Vull que quedi clar que rebutjo la violència, sense ambigüitats. Qui em coneix sap que ho dic de tot cor”. I preguntat explícitament per si tenia problemes a condemnar l'acció de les forces de seguretat de l'estat, l'alcalde del PSC va assenyalar: “En les meves declaracions i els meus missatges a les xarxes socials hi ha un rebuig explícit, una condemna explícita a la violència [policial]”.

També va dir que la convocatòria per a la manifestació de dilluns davant de l'Ajuntament, a la qual no va assistir, es va fer quan ell ja era a Barcelona i que per això no va hi va poder anar. “És poc creïble usar la meva absència de dilluns per justificar el trencament de pacte”, va apuntar, en relació amb les crítiques efectuades ahir per Joaquim Fernàndez.

De totes maneres, Bote ha valorat positivament els fruits del treball conjunt amb el grup de CiU, als regidors del qual ha agraït la seva tasca.

I sobre com encara la nova etapa, va afirmar: “Continuaré sent l'alcalde des dels mateixos principis i valors, des de l'ètica i la transparència. Vull tenir la ciutat al dia i preparar-la per al futur. Benestar, qualitat dels serveis públics, igualtat d'oportunitats i projecció per a Mataró. En tot això m'hi deixaré la pell, ara més que mai. Les circumstàncies ens hi obliguen i tenim un compromís ferm”.

Notícies relacionades

Bote va admetre que el repte no serà gens fàcil: “És difícil governar l'ajuntament més fragmentat de Catalunya, amb nou grups municipals i una regidora no adscrita i ho serà més fer-ho en minoria. I més en el clima en què estem instal·lats. Però, tot i això, tinc el coratge, el compromís. Potser no hi tenim cap més remei, però prefereixo dir que tenim un gran repte davant nostre”. 

Més notícies de Mataró

Temes:

CiU PSC PSC