reunió entre l'empresa i el consorci

L'EMT i Ajuntament de Madrid abordaran un calendari per contractar 421 conductors

Reconeixen que serà difícil negociar el nombre de transportistes per cobrir el tancament de la Línia 4 de Metro

emt-ayuntamiento

emt-ayuntamiento

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El delegat de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Madrid, Borja Carabante, ha asseverat després de la reunió amb el comitè d’empresa de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) que han acordat «les 421 contractacions per al 2020 que va proposar l’empresa i es va aprovar en el pressupost».

També ha manifestat que tornaran a reunir-se en 48 hores per abordar un calendari de contractacions i ha destacat de la trobada que «els portaveus dels treballadors de l’EMT han reconegut que no s’ha produït cap incompliment del conveni col·lectiu».

Segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes a la negociació, el principal escull en aquesta segona reunió serà el nombre de conductors que és necessari contractar immediatament per cobrir el tancament de la Línia 4 de Metro.

Expectatives de negociació 

En aquesta línia, han celebrat que s’ha recuperat la negociació normal i han confirmat que la diferència entre les dues parts es deu més al «calendari que al nombre de contractacions». Malgrat que la trobada no s’ha tancat amb un acord, han assenyalat que les expectatives de la negociació són positives i «els números per al 2020 coincideixen». Així mateix, «s’han desbloquejat els terminis de promoció interna».

El comitè d’empresa es reunirà aquest dimecres a les 13 hores amb la vicealcaldessa de la capital, Begoña Villacís, després que li sol·licitessin anteriorment que actués de «mediadora». Per la seva part, fonts del comitè d’empresa han indicat a Europa Press que surten amb «optimisme moderat» d’aquesta primera reunió i esperen que es pugui arribar a un acord en pròxims dies.

Notícies relacionades

En la reunió s’ha manifestat per part dels representants dels treballadors, segons aquestes fonts, el seu plantejament que tots els serveis associats a l’EMT continuen sent públics. El comitè d’empresa ha emès un comunicat en el qual assegura que el delegat els ha sol·licitat la seva estimació de les necessitats de contractació al llarg de l’any. Sobre això, se li ha transmès que no poden fer-ho sense abans saber si per al 2020 es contempla crear noves línies i la seva dotació, o si les actuals tindran algun tipus de variació. Aquestes dades seran facilitades en la pròxima trobada, asseguren des dels sindicats.