Martínez-Almeida

L'alcalde de Madrid: ETA i ERC tenen la mateixa finalitat amb mitjans diferents

Génova no es desmarca de la comparació de l'edil ni tampoc de la que va fer Álvarez de Toledo

GRAF6950. MADRID, 01/07/2019.- El alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, durante la celebración de la sesión extraordinaria del pleno municipal del Ayuntamiento de Madrid. EFE/Emilio Naranjo

GRAF6950. MADRID, 01/07/2019.- El alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, durante la celebración de la sesión extraordinaria del pleno municipal del Ayuntamiento de Madrid. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

«L’agenda que estem veient a Catalunya és l’agenda d’ETA». La frase és de Pablo Casado. El president del PP la va pronunciar el 7 de febrer per carregar contra l’acostament de PedroSánchezals independentistes després de la reunió de Pedralbes. Acabava de transcendir la petició de Junts per Catalunya de convidar un«relator»a les reunions amb el Govern central.

Després de la patacada a les generals de l’abril, en les quals el PP es va enfonsar fins als 66 escons, la seva pitjor marca de la història, Casado es va transformar i va moderar el seu fons i les seves formes, per acostar-se a aquest centre que havia abandonat per por de Vox. Ara, quan encara no ha deixat clar quin camí prendre després de l’avenç del partit ultra al Congrés (ha aconseguit 52diputatsdavant els 89 del PP), diversos dirigents populars estan assumint aquest discurs dur contra Sánchez davant la possibilitat que el dirigent socialista pacti amb ERC la sevainvestidura.

A les declaracions de CayetanaÁlvarez de Toledoel cap de setmana, en què va afirmar que el moment polític actual «és més difícil» que quan assassinava la banda terrorista ETA, es van afegir ahir les de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida. El primer edil de la capital va assegurar que, «sent els mitjans absolutament diferents», els d’ERC i els d’ETA, la «finalitat és la mateixa»: trencar la unitat d’Espanya i la Constitució. 

A la seu del PP, al carrer de Génova, van evitar desautoritzar-ne tant l’un com l’altre. «El PP sempre estarà amb les víctimes del terrorisme», va repetir una vegada i una altra el vicesecretari de comunicació, Pablo Montesinos, visiblement molest amb la situació. 

Notícies relacionades

L’alcalde de la capital ha assenyalat que «des del punt de vista humà quan ETA matava era un moment dificilíssim» però que «des del punt de vista constitucional, el risc és similar al d’ETA» perquè segons el seu parer la banda terrorista i el partit independentista català comparteixen «finalitats», tot i que ERC no defensi l’ús de la violència. «No dic que comparteixin els mitjans, que ningú em mal interpreti, però que la finalitat és exactament la mateixa és indubtable i que d’altra banda el PSOE mai va tenir intenció de negociar amb ETA sobre la sobirania i sí que està disposat a asseure’s amb ERC, que amenaça la sobirania nacional», ha afegit el regidor. 

En la roda de premsa a Génova, Montesinos va donar compte del comitè de direcció que s’acabava de celebrar i va confirmar que el PP deixarà un senador a Ciutadans a la Cambra alta perquè pugui configurar grup propi, una cosa per a la qual es necessiten 10 parlamentaris.