comunitat de madrid

Multen amb 20.001 euros la 'coach' homòfoba que oferia teràpies per 'curar' els gais

Es tracta de la primera sanció que imposa per infracció «molt greu» contemplada en la llei contra la LGTBIfòbia

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comunitat de Madrid ha multat amb 20.001 euros E. L., la ‘coach’ que va ser denunciada per vulnerar la llei contra la LGTBIfòbia i la discriminació per raó d’orientació i identitat a l’oferir a través d’internet teràpies per a la ‘curació’ de l’homosexualitat. Ho ha anunciat el vicepresident regional, Ignacio Aguado, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, que s’ha celebrat a la Reial Casa de Correus. «Demostra que aquest Executiu no farà un pas enrere en matèria LGTBI i drets civils», ha defensat.

El 2016 l’associació Arcópoli va presentar davant de la Conselleria de Polítiques Socials un escrit per mitjà del qual denunciava aquesta presumpta infracció administrativa. Arran d’això, la Secretaria General Tècnica de la Conselleria de Polítiques Socials va acordar obrir un període d’informació prèvia de caràcter reservat, a fi de conèixer les circumstàncies del cas concret.

Notícies relacionades

Durant aquest procés, el gener del 2017, va tenir entrada al Registre una nova denúncia, formulada per dos particulars, que feien també al·lusió a un possible delicte per realització de teràpies. El març d’aquest any, la Secretaria General Tècnica va resoldre que els fets denunciats podrien constituir una infracció administrativa «molt greu», segons recull l’article 70.4 de la normativa que recull que les multes podrien oscil·lar entre els 20.000 i 45.000 euros. Un mes després el Consell de Govern va iniciar el procediment sancionador.

Des de l’entrada en vigor de la llei, aquesta és la primera vegada que s’interposa una multa d’aquesta quantitat. Fins al moment, la resta de procediments han derivat en 18 sancions per infraccions lleus amb multes que oscil·len entre els 200 i els 1.800 euros.