eleccions autonòmiques

Ayuso promet transport públic gratis per als majors de 65 anys a Madrid

La mesura de la candidata del PP podria beneficiar 1.126.000 madrilenys que es troben en aquesta franja d'edat

ayuso

ayuso

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La candidata del PP a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, establirà la gratuïtat del transport per a tots els majors de 65 anys de la Comunitat si és presidenta després dels comicis del pròxim 26-M.

La mesura, avançada en una entrevista a ‘ABC’, podria beneficiar 1.126.000 madrilenys que actualment estan en aquesta franja d’edat, segons han assenyalat a Europa Press fonts populars.

Segons les dades de l’INE (2017), l’esperança de vida dels espanyols assoleix de mitjana els 83,1 anys, i són els ciutadans de la Comunitat de Madrid els més longeus, que arriben fins als 84,5 anys (només superats al món pel Japó).

Per això, en el PP entenen que implantant la gratuïtat del transport per als majors de 65 anys, es beneficiaria un segment important de la població: "D’una banda les persones que s’han jubilat recentment i que poden fer un gran ús del transport públic i, per l’altra, el segment de majors de 75 anys més dependent i que, precisament per l’edat, necessiten fer desplaçaments associats a la sanitat i a l’assistència social".

Agraïment als altres

Aquesta mesura forma part del compromís de Díaz Ayuso amb les persones grans, que tindran "un important protagonisme en la seva campanya electoral i en el seu programa". El seu objectiu és fomentar "un envelliment actiu i comptar amb els més grans en la societat, aprofitant la seva experiència i coneixement, a més d’agrair tota una vida de feina i dedicació als altres," han indicat.

Notícies relacionades

Recentment, la candidata popular ja va avançar algunes mesures dirigides a les persones grans de la Comunitat de Madrid. En un esmorzar d’Europa Press va avançar que el transport públic gratis afectaria els majors de 65 anys i va parlar d’un programa de sanitat bucodental que cobreixi les persones amb jubilacions més baixes.

També ha avançat un pla per millorar i potenciar la seguretat i l’atenció a les residències degent gran, que inclou una intensificació de les inspeccions i la instal·lació de sistemes de videovigilància en zones comunes, i fins i tot a les habitacions, "sempre complint la llei de protecció de dades i comptant amb familiars i professionals".